Afacere românească în stil italian

Data publicării:
sera flori

Florentina şi Vasile Pălăşanu au muncit 10 ani în Italia. Cu experienţa şi cu banii adunaţi acolo s-au întors acasă şi, în 2003, au început o afacere cu flori. Au investit până acum peste 100 de mii de euro într-o seră modernă, întinsă pe două hectare, în comuna Vânători.

Vasile Pălăşanu, administrator seră flori: "Serele au fost făcute de mână mea, şi proiectate şi executate, doar că sunt aduse de afară, noi doar le-am ansamblat aici. Inclusiv răsadurile, noi aducem butaşii înrădăcinaţi de afară."

În seră, totul este automatizat, de la programul care controlează umiditatea solului până la cel care deschide şi închide acoperişul, în funcţie de starea vremii.

Florentina Pălăşanu, administrator seră flori: "În 10 ani de zile se acumulează experienţă, am învăţat tot ceea ce ţine de flori, de plante. Pe muzică câteodată cresc şi înfloresc florile. Totul depinde de dragoste, de iubire."

În seră lucrează acum 20 de angajaţi.

Steluţa Scutariu, vânzătoare: "Foarte mulţi clienţi vin aici la noi, ne cunosc de mult. Le dau detalii despre flori, tot ce este nevoie, tratamente dacă este nevoie."

"Ce flori aţi cumpărat? Petunii, crăiţe şi sporul casei. Vă plac florile? Foarte mult. Aţi mai cumpărat de aici? Da, mereu cumpărăm" a spus un client.

Preţurile pornesc de la 2,5 lei, un ghiveci cu panseluţe sau petunii şi ajung şi la 40 de lei, o begonie. Cel mai ieftin arbust este tuia, care costă 50 de lei. Cei mai scumpi sunt palimierii, care ajung şi la 1.500 de lei. Cifra de afaceri a firmei soţilor Pălăşanu este de aproape un milion de lei anual.

reporter: Cornelia Mazilu
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri