Sari la conținut

Aglomeraţie la predarea buletinelor de vot

Munca președinților secțiilor de votare nu s-a terminat odată cu închiderea urnelor. Oameni veniţi din tot judeţul au aşteptat chiar şi două ore până să ajungă să predea sacii cu buletine de vot.

Pentru a nu se produce cozi ca în alți ani, preşedinţii secţiilor de votare au fost chemați să predea sacii cu buletinele de vot în funcţie de secţia de votare de care au răspuns.

"Cred că am vreo oră şi jumătate sau două ore. Nu mai ştiu, sunt foarte obosită" a spus preşedinta unei secţii de votare.

"Sunt foarte obosit. Avem cel puţin 16 ore de când stăm în picioare, nemâncaţi, neodihniţi, asta este situaţia" a declarat alt preşedinte de secţie de votare.

Răpuşi de oboseală, unii preşedinţi de secţii de votare din judeţ s-au plâns că sunt defavorizaţi în detrimentul celor din municipiu.

"De aproximativ două ore stăm aici. Sunt foarte trist pentru că 10 secţii s-au băgat în faţa noastră şi am impresia că este o totală lipsă de oragnizare" a spus preşedintele altei secţii de votare.

"Venim de la Hanu Conachi. Suntem foarte obosite, nu vedeţi că vrea să bage Galaţiul în faţa noastră?" a declarat alt preşedinte de comisie.

Pe lângă sacii cu buletinele de vot, la Biroul Electoral Județean au ajuns și mai multe sesizări. Toate au fost înaintate către Parchet în vederea continuării cercetărilor.

Andi Mihalache, purtator cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Galaţi: "Au fost câteva sesizări pe care le-am primit din partea Alianţei Creştin Liberale, sesizări înaintate către Parchet, cum că s-ar fi identificat mai mulţi cu vot multiplu".

În judeţul Galaţi 58,37% dintre alegătorii cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu