AlerteGalaţi - platforma nemulţumirilor

Data publicării:
online

"Pe această platformă poate intra absolut orice cetăţean care utilizează internetul. Şi ne poate aduce la cunoştinţă o sesizare sau o problemă pe care a identificat-o pe raza municipiului Galaţi" povesteşte iniţiatorul ei..

Aşa arată platforma AlerteGalaţi - construită de consilierul judeţean, George Stânga. O interfaţă între administraţie şi cetăţeni. Asta se doreşte să devină portalul. Macheta originală este din Japonia.

George Stânga, consilier judeţean: "Ar fi foarte simplu dacă un cetăţean atunci când identifică o problemă ar aduce-o la cunoştinţă autorităţilor în timp real. Aici sunt unii cetăţeni care au un program destul de încărcat şi nu au timp să facă aceste sesizări. Noi ne-am gândit să venim cu o idee modernă, cu un portal online, în care, pe care fiecare cetăţean poată să adauge o problemă, o alertă pe care o identifică".

Paşii pe care gălăţenii trebuie să-i urmeze sunt simpli.

"Dacă ne uităm pe hartă, avem o bulinuţă albastră. Dând click pe ea avem titlul alertei respective. Se surpă Faleza. Dând click pe ea avem o descriere a alertei şi o poză. O poză încărcată de cetăţeanul care ne-a sesizat această problemă" explică George Stângă..

Fiecare problemă este apoi verificată de unul dintre cei 10 voluntari care au funcţia de inspectori de teren.

Ionuţ Stoica, voluntar: "Eu ca inspector de teren va trebui să merg în zona care îmi este arondată, a verifica alertele dacă sunt reale voi comunica administratorului dacă sunt reale sau nu şi apoi procedura îşi urmează cursul".

Toate sesizările făcute de cetăţeni vor ajunge la adminstraţia locală, sub forma unor petiţii. Răspunsurile şi rezolvările acestor petiţii vor fi prezentate lunar de către iniţiatorul proiectului, în încercarea de a determina municipalitatea să ia atitudine.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: David Luigi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri