Ambulanţa Târgu Bujor, în comă

Data publicării:
ambulanta tg bujor

Ambulanţa care deserveşte Târgu Bujor şi zonele limitrofe, a fost detaşată marţi dimineaţă pentru că celelalte trei maşini nu mai sunt disponibile.

Virginia Palamiuc este asistent medical şi lucrează la serviciul de ambulanţă de 21 de ani. Aceasta este una dintre cele mai grele perioade pentru ea, mai ales că pleacă mereu pe teren fără medic.

Virginia Palamiuc - asistent medical: "Mai chemăm şi ne vin ajutoare. Cei de la Galaţi sunt drăguţi şi ne ajută. Încercăm să facem faţă cu ce avem deocamdată. Are tot ce-i trebuie, tot ce trebuie unui asistent. Medici nu avem, din păcate, deocamdată".

Asta în condiţiile în care staţia de ambulanţă de la Târgu Bujor acoperă aproape o treime din suprafaţa judeţului. Iar numărul solicitărilor este enorm pentru o singură maşină.

În medie sunt 30 de apeluri pe zi, dar sunt şi perioade mai aglomerate. Criza se simte şi la camera de gardă a spitalului municipal din oraş.

Doina Cucu - manager Spitalul Municipal Tg. Bujor: "La momentul acesta adresabilitatea este de peste 10 mii de pacienţi pe an. Există adresabilitate destul de ridicată la nivelul camerei de gardă".

Localnicii din Târgu Bujor speră să nu aibă nevoie de ambulanţă acum.

"E prea puţin, ar trebui mai multe. Măcar două. Am înţeles că aia care s-a accidentat era performantă" spune un localnic.

"Vine o salvare la trei - patru ore când o chemi. Nu are, nu are" declară alt localnic.

Directorul Serviciului de Ambulanţă din Galaţi aşteaptă ajutor de la Ministerul Sănătăţii până la finalul anului.

Mihai Polinschi - director SAJ Galaţi: "Încercăm să facem faţă cu ambulanţele pe care le avem, să compensăm puţin pierderea suferită. De asemenea, sperăm ca şi ministerul să ţină cont de această pierdere şi să ne distribuie până la sfârşitul anului, când se va termina repartiţia ambulanţelor noi, o ambulanţă în plus".

Un ajutor semnificativ mai vine de la SMURD, care are o maşină detaşată în zona Târgu Bujor.

Iar pentru cazuile uşoare, sunt folosite două ambulanţe de transport care nu sunt dotate cu aparatura necesară intervenţiei de urgenţă.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri