Sari la conținut

Angajaţi CJ Brăila, suspendaţi din funcţie

În urmă cu două zile, cei 12 funcţionarii au primit înştiinţare de la conducerea Consiliului Judeţului Brăila că sunt suspendaţi din funcţie şi că nu se mai pot prezenta la muncă începând cu data de 11 februarie.

Conform legii, ei nu mai pot lucra în instituţie, până la soluţionarea cazului. 2 dintre cei 12 funcţionari sunt în concediu medical aşa că nu pot fi, deocamdată, suspendaţi din funcţie.

Viorel Mortu, preşedinte interimar CJ Brăila: "Ei sunt trimişi în judecată, nu mai avem cum să lucrăm cu ei pe aceleaşi structuri aici. Deci legea interzice. Tribunalul Vrancea deşi trebuia să comunice Consiliului Judeţean încă din octombrie această hotărâre, nu a făcut-o".

Prin disponibilizarea angajaţilor respectivi, două direcţii importante -Tehnică şi Achiziţii Publice - sunt practic înjumătăţite. Funcţionarii care vin la serviciu sunt nevoiţi să muncească acum mai mult.

Pentru ca activitatea să nu intre în blocaj, actuală conducere a Consiliului Judeţului Brăila trebuie să găsească urgent o rezolvare.

O soluţie de avarie este organizarea unui concurs pe perioadă limitată sau prin transfer de la alte Consilii Judeţene din Galaţi, Vrancea, Buzău şi Tulcea.

Viorel Mortu, preşedinte interimar CJ Brăila: "Vom aduce din alte UAT-uri oameni calificaţi şi compatibili pentru aşa ceva sau de ce nu, în unul sau două cazuri, pensionari compatibili cu această răspundere. Astfel încât să nu se simtă şocul la nivelul Consiliului Judeţean".

Fără loc de muncă a rămas şi fostul director tehnic al CJ Brăila, Ionel Puşcă. Deşi recunoaşte că se aştepta la această decizie, fostul director spune că îi va fi greu să-şi găsească o nouă slujbă.

Ionel Puşcă, fost director tehnic CJ Brăila: "Încep să-mi caut un loc de muncă pentru că prin suspendare nu mai am niciun venit şi cel mai grav este asigurarea de sănătate. Pentru că dacă mă îmbolnăvesc doamne fereşte nu o să pot fi tratat decât contracost".

Potrivit procurorilor DNA, Ionel Puşcă este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu.

Ionel Puşcă, fost director tehnic CJ Brăila: "Mi se aduce învinuirea de abuz în serviciu ca membru al comisiei de licitaţie prin 2009. Membrul comisiei de specialitate, aşa scrie în rechizitoriu, am dispus favorizarea unui ofertant în detrimentul altuia care avea preţul cel mai mic. Deşi criteriul de calificare era oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic".

Cei 12 funcţionari sunt suspendaţi din funcţie până la finalizarea procesului în care este cercetat Bunea Stancu. În cazul în care instanţa va decide că sunt nevinovaţi, ei vor reveni pe posturi.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu