Sari la conținut
News Alert

Aparatul care antrenează sportivi

Un aparat menit să ţină locul antrenorului. Asta au realizat doi profesori din Galaţi, în aproximativ un an de zile. Mâna bionică este dotatã cu 10 senzori şi are grijã ca braţele sportivului sã fie în poziţia corectã, atunci când face pasa la volei.

Datele receptionate de aparat sunt trimise prin wireless la calculator, iar la finalul antrenamentului, jucătorul primeşte chiar şi o notă.

Carmen Pîrvu, lector Facultatea de Educaţie Fizicã şi Sport Galaţi: "Ideea s-a născut dintr-o necesitate. În procesul de învăţare, la etapa de iniţiere, greşeala este inerentă şi atunci s-a dorit corectarea greşelii încă din fază incipientă, astfel încât să se micşoreze timpul învăţării".

Iar softul realizat de un profesor de la Facultatea de Inginerie are aplicabilitate mai largă.

Răzvan Roşculeţ, profesor Facultatea de Inginerie: "Sistemul în general este conceput ca să poate fi adaptat pentru diferite sporturi, sistemul conţine partea de transmisie la distanţă, care rămâne neschimbat şi poate fi aplicat şi pentru medicina recuperatorie".

Realizarea aparatului a durat aproximativ un an de zile.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Aparatul inventat de profesorii gălăţeni, unic în lume, este simplu de folosit şi a stârnit deja interesul unor investitori, în condiţiile în care îmbunătăţeşte performanţele sportivilor, dar şi reduce la jumătate timpul de învăţare".

Mâna bionică se află în prezent în curs de brevetare, iar profesorii gălăţeni se gândesc deja la metode prin care să îi crească gradul de performanţă.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache