Apaterm a intrat în faliment

Data publicării:
apaterm nou

Judecătorii de la Tribunalul Galați au hotărât că, în cazul Apaterm poate începe procedurii falimentului, dizolvarea societății și ridicarea dreptului de administrare.

Termenul limită de predare a documentelor societății și a gestiunii către lichidatorul desemnat de către instanță este 10 februarie 2015.

Mihai Costache - purtător de cuvânt al Apaterm: "Sentinţa de astăzi nu afectează cu nimic furnizarea căldurii în oraş. Căldura va fi în continuare. Facturile care se afişează în acest moment trebuie plătite în continuare, sunt facturile pe luna decembrie. De asemenea, cei care au datorii, inclusiv prinse în procese şi în sentinţe puse în executare nu scapă de ele şi trebuie plătite fără doar şi poate".

Într-un comunicat de presă transmis de către Primăria Galaţi, imediat după anunţarea sentinţei, sunt precizate posibilele măsuri care vor fi luate în perioada următoare. Una dintre ele ar putea fi trecerea bunurilor Apaterm pe o nouă societate care va porni de la zero, fără nicio datorie. Totodată, nu este exclusă din discuție nici ipoteza preluării de către CET a distribuției agentului termic în oraş.

"Vom analiza în următoarele zile soluția cea mai bună pentru a continua distribuția de energie termică către populație. Activarea Calorgal este una dintre ipotezele de lucru. Așa cum am mai spus, abonații vor putea să încheie convenții individuale de plată pentru energia termică. În aceste condiții, banii nu mai trec prin asociațiile de proprietari, ci ajung direct la furnizorul de servicii și astfel se îmbunătățește gradul de colectare" se spune într-un comunicat al Primăriei Galaţi.

Gălăţenii sunt de părere că această măsură vine târziu, dar şi că vinovaţi pentru această situaţie sunt aceia care nu şi-au plătit facturile la timp.

"Ne este frică, păi dacă am rămas fără căldură, şi iarna, acum. Dacă era vară mai era ceva, dar acum, ce facem? Am impresia că nici noi, proprietarii nu am plătit şi din cauza asta. Poate ne ajută Primăria să ieşim din situaţia asta şi pe urmă om vedea ce facem" spune un gălăţean.

"Eu nu sunt în cauză, că am centrală, dar pentru cei care nu au, va fi, într-adevăr, tragic" declară alt localnic.

În acest moment Apaterm are de recuperat de la populaţia Galaţiului datorii de peste 150 milioane de lei.

Reporter: Tudor Neacşu
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri