Sari la conținut

ArcelorMittal oferă burse studenţilor

Studenţii din anul doi de la Facultatea de Inginerie din Galaţi vor avea şansa să primească, din următorul an universitar, o bursă în valoare de 1100 lei, acordată de ArcelorMittal.

Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt ArcelorMittal Galaţi: "După absolvire, aceştia, în măsura în care sunt potriviţi pentru noi, vor rămâne ca specialişti ai noştri. Paleta este mai largă, zona unde suntem deficitari acum este cea de automatişti şi de ingineri mecanici."

Pentru acest lucru, studenţii cu medii peste 8, vor trece prin mai multe interviuri, pentru a-şi dovedi eligibilitatea. Procesul de selecţie va începe pe 25 februarie. Iar planurile de viitor dintre cele două instituţii includ şi un program de Master.

Marian Bordei, prodecan Facultatea de Inginerie: "Suntem în discuţii cu ArcelorMittal pentru a face un Master pe mentenanţă dar deocamdată în română. Să vedem dacă se desfăşoară în condiţii bune şi dezvoltăm şi în engleză. Pentru noi este benefic şi financiar şi pentru prestigiu."

Programul cuprinde, pe lângă bursă şi posibilitatea obţinerii unei slujbe la finalul facultăţii, şi posibilitatea de a participa la Şcoala de Vară, în perioada august - septembrie.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc