Sari la conținut

Atenţie la jucării

"La această maşinuţă care este mai mare şi bineînţeles poate fi utilizată de copii mai mari toate informaţiile sunt scrise în limba chineză. De asemenea, nu avem marcaje CE, ceea ce înseamnă că produsul a fost testat într-un laborator autorizat din Uniunea Europeană, avem un alt marcaj CCC" a declarat unul dintre comisarii de la Protecţia Consumatorilor.

Aceasta este doar una dintre jucăriile oprite de la comercializare de către inspectorii OPC din Galaţi. Valoarea mărfii confiscate la nivelul municipiului Galaţi depăşeşte 30.000 de lei. Neregulile constatate sunt nenumărate.

Carmen Tudor, comisar şef adjunct OPC Galaţi: "Lipsa afişării preţurilor, lipsa informaţiilor privind promoţiile afişate precum şi nepredarea către consumatori a instrucţiunilor de utilizare şi a certificatelor de garanţie pentru jucăriile complexe ce pot fi reparate".

Goana după cadouri a început deja în rândul unor gălăţeni. Toţi sunt de părere că preţul este cel mai bun indicator al calităţii produsului dar spun că nu este rentabil să cumpere jucării mai scumpe.

"Oricum copilul vrea mereu ceva nou să se joace şi să fie scumpă, să se plictisească imediat de ea şi să vrea alta, nu se merită" a spus un părinte.

"Neregulile sunt foarte multe. Nu sunt de calitate, în primul rând. Se strică repede şi cred că au ceva în ele, că se decolorează imediat" a declarat alt gălăţean.

Cristina Dănăilă, vânzătoare: "Nu am avut reclamaţii, pentru că în general aduce marfă care să meargă şi chiar dacă prin absurd a venit cineva imediat i s-a schimbat marfa sau i s-au dat bănuţii înapoi".

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor vin cu recomandări pentru părinţi.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Aşa arată marcajul pe care inspectorii OPC vă recomandă să-l verificaţi de fiecare dată atunci când achiziţionaţi o jucărie. Şi asta pentru că acest marcaj vă confirmă că acest produs este sigur şi conform cu legislaţia în vigoare".

Pentru abaterile constatate, inspectorii OPC din Galaţi au aplicat amenzi în valoare de 13. 800 de lei.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Liviu Hagiu