Sari la conținut

Au început pregătirile pentru Fed Cup

Pregătirile pentru organizarea finalei Fed Cup la Galați sunt în plină desfășurare. Suprafața a fost deja dezghețată, iar sportivii care se pregăteau la patinoar caută soluții pentru desfășurarea competițiilor și antrenamentelor. Organizarea unui turneu de tenis la patinoar a stârnit însă și nemulțumiri în rândul unor gălăţeni.

"Nemulțumirea este că patinoarul nu mai poate fi folosit ca patinoar. De pe 30 decembrie 2014 s-a închis, urmează să de dezghețe pentru că la începutul lunii februarie o să fie un meci de tenis, România - Spania, am înțeles și pe chestia asta au închis patinoarul" a spus un gălăţean.

Există și gălățeni care se bucură că vor putea asista la un turneu de tenis cu cele mai în formă sportive din țară și așteaptă cu nerăbdare acest eveniment.

"Chiar dacă nu ne convine putem să acceptăm că este o mândrie pentru orașul Galați să avem un meci România - Spania la tenis" declară alt localnic.

Cei care fac sporturi de perfornanță vor fi nevoiți să găsească alte soluții pentru a se pregăti și pentru a participa la competițiile în care sunt angrenați, dar spun că anvergura competiției de tenis merită un sacrificiu.

Mihai Brandabur - Președinte CSM Dunărea: "E o competiție internațională de anvergură și jucăm în elita tenisului mondial. Bineînțeles că este bine. E bine pe o parte, e ceva mai rău pe de altă parte. Sperăm să le ducem la bun sfârșit".

Autoritățile anunță că perioada în care patinoarul va fi deschis anul acesta pentru public va fi prelungită, astfel încât amatorii de mișcare pe gheață să nu aibă de suferit. Până atunci, aceștia pot merge pe patinoarul deschis în aer liber la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Emanuela Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Le promitem gălățenilor care iubesc patinajul că vom menține patinoarul deschis după aceea o lună, o lună și jumătate, cât va fi nevoie pentru a le satisface pofta de a patina".

Patinoarul „Dunărea" din Galaţi are o capacitate de 4.500 de locuri, cu posibilitate de extindere până la 5.000 de locuri, motiv pentru care a fost agreat de Federația Română de Tenis pentru această finală. Aici au mai fost organizate gale de box şi K1, dar și spectacole de patinaj, târguri şi concerte.

Reporter: Tudor Neacșu
Operatori: Ionuț Mocanu, Marian Munteanu