Sari la conținut

Au strigat în tăcere

Fără motoare ambalate, claxoane sau scârţieturi de roţi, aşa s-a desfăşurat protestul motocicliştilor de la Brăila. Au parcat motocicletele în faţa Prefecturii şi au ţinut un moment de reculegere lung de aproximativ 20 de minute.

Dragoş Prisecaru, motociclist: "Astăzi evenimentul s-a desfăşurat sub motto-ul: uniţi, tăcuţi, să strigăm să se facă dreptate. Practic încercăm să atragem atenţia autorităţilor că vreme de o lună nu s-a luat niciun fel de măsură şi nu s-a dat nicio rezoluţie cazului".

Luna trecută, în localitatea Sânzieni, judeţul Covasna, un motociclist a fost înjunghiat, iar altul a murit în condiţii suspecte după ce a lovit o copilă care traversa strada. Rudele fetiţei sunt suspectate că i-au agrestat pe cei doi motociclişti.

Atât pe cel care a provocat accidentul, cât şi pe cel care a oprit să dea o mână de ajutor. Primul dintre ei a şi murit ulterior.

Florin Talpeş, motociclist: "Un moment mai mult, un moment de tăcere, pur şi simplu. Ne exprimăm nemulţumirea prin tăcere, nimic altceva. Fără gălăgie, fără injurii sau alte chestii de genul ăsta. Pur şi simplu doar tăcere".

Marius are 29 de ani, este motociclist de trei ani şi a parcurs până acum peste 10 mii de kilometri. A avut parte de multe neplăceri în trafic de când circulă pe două roţi. Ceea ce-l face să creadă că motocicliştii trebuie să fie şi mai uniţi, acum mai mult ca niciodată.

Marius Lipan, motociclist: "Dacă noi nu ne păzim spatele foarte bine, nu prea putem să ne aşteptăm ca alţii să ne păzească. De asta e bine să mergem pe motocicletă cu ochii deschişi bine, cu mintea deschisă şi să avem noi grijă de noi, înainte de toate".

Protestul lor nu a trecut neobservat de localnici, care le-au lăudat iniţiativa.

"Ce să zic, e plăcut. Ar trebui să facă mulţi chestia asta. Pentru colegi, pentru oameni" a spus un localnic.

Astfel de acţiuni de protest vor mai avea loc şi în zilele următoare. Una dintre ele se va desfăşura chiar în localitatea Sânzieni, pe 20 septembrie.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă