Au venit la definitivat nepregătiţi

Data publicării:
definitivat

Şcoala Generală numărul 2 din Galaţi. Examenul de definitivat a început la ora 10, iar după o oră şi 15 minute mulţi dintre candidaţi deja ieşeau din săli. Unii relaxaţi, alţii supăraţi.

Cu toate astea, explicaţiile pentru faptul că au abandonat examenul au fost incredibile.

Viorel Cazacu - profesor de sport Şcoala Umbrăreşti: "Am venit mai mult să văd care e febra examenului. Doar de asta, poate pică. Intenţia e să-l iau, dar am zis că poate din alea 10, 12, 13 teme pe care le-am pregătit poate pică şi n-a fost să fie".

Cristina Pulbere - educator: "Să zic aşa nu am avut timp, un an. Am rezolvat 30 la sută dintre subiecte. Doar atât. Nu am avut timp să mă pregătesc. Am avut alte priorităţi".

"Examenul a fost destul de complicat. Subiectele au fost grele, e normal să fie greu. O zi bună" spune altă candidată.

Alţi candidaţi, la vederea camerei de filmat, parcă ruşinaţi că au abandonat examenul, au ales să plece din şcoală pe altă ieşire.

Retragerea timpurie a candidaţilor l-a uimit chiar şi pe inspectorul general şcolar adjunct de la Galaţi. Diana Bulai a venit până la centrul de examinare şi avut parte de o surpriză neplăcută.

"Ce-i cu dumneavostră? Aşa repede aţi ieşit? Dar de ce?" i-a întrebat inspectorul pe profesori.

Diana Bulai - inspector general adjunt ISJ Galaţi: "Probabil că nu au avut într-adevăr timp să se pregătească. Oamenii au şi probleme personale".

Cei care au ales să se retragă din examen nu pierd absolut nimic. Indiferent cât au scris, rezultatul nu se contorizează. Motiv pentru care pot relua examenul anul viitor.

reporter: Adrian Obreja
operator: Dan Lare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri