Avem elicopter, dar nu avem hangar

Data publicării:
elicopter smurd2

Locul stabilit pentru construcţia hangarului este în curtea Poliţiei de Frontieră.

Pentru asta, consilierii judeţeni trebuiau să voteze un proiect de hotărâre prin care se cerea Guvernului României ca terenul pe care urma să fie ridicat adăpostul să treacă din proprietatea MAI în proprietatea Consiliului Judeţean.

Proiectul nu a trecut, însă, de votul consilierilor din cauza conflictele politice dintre putere şi opoziţie. Urmarea : elicopterul riscă să rămână, la iarnă, sub cerul liber.

Nicolae Bacalbaşa - preşedinte Consiliul Judeţului Galaţi: "Consecinţele sunt dintre cele mai grave. Un elicopetr de genul ăsta costă câteva milioane de euro. E clar că nu poate fi ţinut afară în viscol. Ce trăim acum nu credeam că se poate întâmpla".

Liderii consilierilor care au refuzat să voteze proiectul de hotărâre pun totul pe baza unui conflict intern în cadrul CJ.

Tania Bogdan - consilier judeţean: "Atâta timp cât întreaga atitudine a preşedintelui Consiliului Judeţului faţă de opoziţie este doar insultătoare, şi nu manifestă niciodată nici cea mai mică intenţie de a colabora şi cu opoziţia. De a discuta, de a ne aşeza la masa negocierilor să vedem şi să ni se explice ce hotărâri sunt, pentru că foarte multe sunt cu semn de întrebare, nu ne vom implica în asemenea tip de vot".

Ion Ştefan - consilier judeţean: "Avem de a face aici cu un preşedinte al Consiliului Judeţean, l-aţi văzut în acţiune, care nu ştie ce semnează, nu ştie ce se întâmplă în Consiliul Judeţului".

În tot acest război intern dintre politicieni, soarta elicopterului SMURD rămâne incertă.

Pentru că, pe timp de iarnă, aparatul de zbor nu poate sta sub cerul liber, acesta va fi detaşat, probabil, în alt judeţ.

Angel Trifan - medic şef UPU-SMURD Galaţi: "Noi seara, când ne dăm indisponibili şi ne retragem către spital, luăm toată aparatura şi medicaţia din el. Pe lângă asta, gândiţi-vă că este aparatura elicopterului. Este foarte fragil. El este făcut într-adevăr să zboare la minus 20, minus 40 de grade, din ce am înţeles eu de la tehnic, dar nu de a pleca dintr-un mediu rece".

În cele trei luni, de când a fost adus la Galaţi, elicopterul a efectuat peste 50 de misiuni de salvare în judeţele Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău.

Reporter: Adrian Obreja
Operatori: Luigi Hagiu, Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri