Bacalbaşa, atacat de tigru

Data publicării:
tigru

Puiul de tigru siberian a ajuns joi la Grădina Zoologică din Galaţi, de la Târgu Mureş. Se joacă încontinuu şi este atracţia angajaţilor.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Todo are şapte luni, cântăreşte 50 de kilograme şi este inofensiv. Dar dintr-o simplă joacă poate deveni foarte periculos".

A simţit-o pe pielea lui Nicolae Bacalbaşa, care s-a dus să-l viziteze. A intrat în cuşca lui şi s-au jucat împreună puţin. Numai că, la un moment dat, Todo a vrut să-şi arate puterile chiar dacă este pui.

Nicolae Bacalbaşa - preşedintele CJ Galaţi: "Pe mine m-a zgâriat prin mănuşă groasă. Are gheare. M-am jucat cu el şi l-am zgândărit şi şi-a strâns ghearele".

Doru Ene - administrator Grădina Zoologică: "Mănuşa nu are nicio valoare în faţa ghearelor. Are gheare de şase, şapte centimetri."

Deşi s-a ales cu o rană serioasă la mână, Nicolae Bacalbaşa spune că va mai merge să-l viziteze pe Todo.

Nicolae Bacalbaşa - preşedinte CJ Galaţi: "Nu mi-e frică de tigri. Mi-e frică de oameni. Pentru că cunosc bine oamenii şi iubesc tigrii".

Şi mai curajos decât Nicolae Bacalbaşa este chiar administratorul grădinii, care a dormit câteva ore cu tigrul în braţe.

Doru Ene - administrator Grădina Zoologică: "Cred că am luat mirosul părinţilor. Am un pled pe care mi l-au dat de la...şi cred că pledul ăla s-a impregnat în hainele mele. Am stat un pic cu el, vreo două ore. Ca pe un copil. Tânjeşte. Dacă plec începe să plângă".

Todo este cel de-al treilea tigru siberian, pe lângă ceilalţi doi adulţi, de la grădina zoologică din Galaţi. Iar vizitatorii vor putea să-l vadă de la mijlocul anului când autorităţile promit că vor redeschide grădina.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri