BASCHET. Phoenix a promovat în stil de mare campioană

Data publicării:
phoenix baieti

Oaspeţii au condus pe toată durata partidei, chiar şi la 15 puncte, însă finalul a aparţinut sportivilor antrenaţi de Florin Nini.

Cu un minut înainte de final, Dinamo avea un avans de două puncte, însă Phoenix a trecut în avantaj graţie unui coş de trei puncte reuşit de Iosif Pârlog.

Acelaşi jucător a mai înscris, pe contraatac, un coş de două puncte, iar Phoenix a obţinut o victorie consistentă: 85-82.

La final, jucătorii au făcut hora bucuriei, în aplauzele publicului, care, din toamnă, va vedea din nou meciuri de baschet de prima ligă după 15 ani.

Radu Vîrnă - jucător Phoenix Galaţi: "Mă bucur foarte mult că ne-am îndeplinit obiectivul. Ne-am apărat foarte bine şi ne-am dorit foarte mult şi asta ne-a făcut să câştigăm".

Cornel Cioacătă - jucător Phoenix Galaţi: "De ieri eram încă promovaţi. Ne-am dorit să câştigăm şi ultimul meci deoarece Dinamo este o echipă cu tradiţie, am vrut să îi confruntăm să câştigăm, să ne atingem obiectivul".

Florin Nini - antrenorul Phoenix Galaţi: "Mă bucur că băieţii au renăscut precum pasărea Phoenix şi, ca de fiecare dată când a fost greu, am revenit pe final şi nu numai că am jucat bine, dar am şi câştigat".

Alături de Phoenix s-a mai calificat în Liga Naţională şi Dinamo, care a încheiat toate fazele competiţiei în urma gălăţenilor.

Virgil Căruţaşu - antrenor Dinamo: "Era normal ca o echipă precum Dinamo să fie în prima ligă, mă bucur că am reuşit să revin la această echipă, unde am început ca junior şi să o aduc împreună cu aceşti băieţi minunaţi în prima ligă".

Phoenix Galaţi a încheiat anul cu o singură înfrângere, în sezonul regulat. În turneul semifinal şi în cel final, sportivii antrenaţi de Florin Nini au reuşit un parcurs perfect, cu 13 victorii din 13 posibile.

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Dan Lare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri