BASCHET. Phoenix, primul pas spre Liga Naţională

Data publicării:
baschet baiet

Phoenix a tranşat disputa încă din primele minute, astfel că la pauza mare se înregistra deja o diferenţă uriaşă, scor 74 la 27.

Baschetbaliştii antrenaţi de Florin Nini au trecut de bariera celor o sută de puncte chiar în sfertul al treilea, printr-un spectaculos coş de trei puncte.

Antrenorul gălăţenilor a rulat întregul lot de jucători pentru a da ocazia şi celor mai tineri să intre în angrenajul echipei. Echipa din Brăila, în schimb, s-a bazat mai mult pe jucători tineri, de perspectivă.

Răzvan Chiscăneanu - jucător Cuza Sport Brăila: "A fost un meci greu pentru noi din punct de vedere tactic, dar, cu toate că jumătatea lotului a fost de U16, U18, fără cinci şase persoane cu experienţă în Divizia B, am reuşit să jucăm corect şi frumos şi am reuşit să oferim publicului un meci frumos".

Mircea Totolici - antrenorul Cuza Sport Brăila: "Felicitări în primul rând echipei din Galaţi pentru victoria obţinută şi succes în obiectivul lor de a promova în Divizia A pentru că oraşul Galaţi cred că merită o echipă în prima ligă".

Radu Vârnă - jucător Phoenix Galaţi: "A fost mai mult un antrenament decât un meci. Am jucat excelent, a mers jocul cu mingea, pasele foarte bune şi ne-am distrat".

Pentru Phoenix abia de săptămâna viitoare încep meciurile cu adevărat dificile, odată cu debutul turneului semifinal.

Cornel Cioacătă: "Da, o să fie adversari mult mai dificili, noi avem o echipă bună, suntem un lot omogen, avem şi bancă, chiar ne dorim să promovăm".

Phoenix Galaţi a încheiat seria A a Ligii I cu 11 victorii din 12 partide. Turneul semifinal va începe la sfârşitul săptămânii viitoare.

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri