Sari la conținut
News Alert

Bătrâneţe alungată pe ringul de dans

Fundaţia „Împreună" din Galaţi aplică pentru pensionari terapia prin muzică şi dans. Iniţiativa a aparţinut chiar vârstnicilor gălăţeni.

Daniela Strat, director Fundaţia „Împreună" Galaţi: „Iniţial, era un grup mai mic care venea în cursul săptămânii, joia, între orele 10 şi 12. Dansau într-o încăpere mai mică, în acest spaţiu."

Acum, nu există weekend în care sala special amenajată pentru petrecere să nu fie plină. Oamenii vor să uite de boli şi de probleme. Unii dintre ei nu ratează niciun weekend fără să facă mişcare.

„De când venim aici, de vreo doi ani de zile, nu ne mai gândim la boală, că avem fiecare probleme. Nu mai avem probleme. Ne simţim foarte bine" spune un pensionar.

„Nu contează dacă suntem perechi sau nu. Aici venim şi suntem ca într-o familie. Nu contează, chiar dacă eşti singur sau eşti împreună cu cineva" declară alt vârstnic.

Alţii, chiar dacă nu reuşesc să vină în fiecare duminică să danseze, spun că o astfel de iniţiativă îi face să îşi aducă aminte de vremurile de demult.

„În felul acesta simţim că sufletul nostru este tânăr şi ne bucurăm enorm de mult. Reuşim astfel să ne facem prieteni" spune alt gălăţean.

Este extraordinar. Ne relaxăm, uităm de stresul din cursul săptămânii. E ceva ca în tinereţe" declară alt bătrân.

Din peisaj nu lipseşte nici DJ-ul. Ajunşi la vârsta a treia, vârstnicii gălăţeni sunt destul de pretenţioşi în ceea ce priveşte muzica.

Arsenie Pană, DJ: „Predomină muzica bună, artişti adevăraţi. Încercăm să promovăm muzica veche. Acum nu prea mai este muzică bună. Preferă şi muzică nouă, dar selecţia să fie riguroasă."

Această activitate a început în urmă cu doi ani, iar la început reprezentanţii Fundaţiei au crezut că va fi ceva temporar, însă nu a fost aşa.

Daniela Strat, director Fundaţia „Împreună" Galaţi„Chiar nu mă aşteptam, dar sunt bucuroasă că pot să fac în continuare, împreună cu echipa mea, activităţi deosebite pentru seniorii din Galaţi."

Cei care vor să ia parte la petrecerea organizată în fiecare duminică trebuie să ia legătura cu reprezentanţii Fundaţiei pentru a se înscrie pe o listă. Petrecerea are loc după-amiaza, între orele 15 şi 20.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Daniel Lare