Sari la conținut

Bazar caritabil pentru copiii nevoiaşi

Oamenii din zonă, care nu au o situaţie materială foarte bună, şi-au făcut deja o obişnuinţă în a cumpăra lucruri bune la preţuri mici.

Merg pentru că noi nu avem bani. Suntem cu minimum pe economie. Fiecare îşi ia după buzunarul lui, după posibilităţile pe care le are" a spus un cumpărător

„Zona în care suntem noi, Valea Oraşului, e cam săracă. Sunt foarte bune preţurile pe care le fac cei de la bazar" a declarat alt localnic.

În doar o oră de la deschiderea bazarului s-au făcut vânzări de 250 de lei.

Oana Tonică, asistent social Fundaţia „Cuvântul Întrupat" Galaţi„Numărul vizitatorilor şi al cumpărătorilor este tot mai mare, mai ales al celor care provin din zona aceasta, având în vedere că preţurile sunt minime şi modice şi este o ocazie pentru ei în a investi pentru copii, mai ales că începe şcoala acum."

Reprezentanţii fundaţiei speră ca pe viitor, oamenii să fie mult mai deschişi pentru astfel de evenimente.

Anca Chiosea, responsabil comunicare Fundaţia „Cuvântul Întrupat" Galaţi„În străinătate este o obişnuinţă. Oamenii scot în mod frecvent, cu o cauză umanitară sau caritabilă sau nu, lucruri pe care nu le mai folosesc şi pe care le vând către alţii. Practic, dau o nouă viaţă, o nouă şansă unui lucru bun care poate fi purtat, care poate fi folosit."

La sfârşitul zilei s-au adunat doar 650 de lei. Astfel, din cei 40 de copii de la Centrul Comunitar „La Vale", doar şapte vor beneficia de rechizite pentru noul an şcolar.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă