Sari la conținut

Bazin olimpic, abandonat 

Construcţia bazinului olimpic a început în anul 2007, pe locul unde odinioară a fost ştrandul Grupului Sportiv din Tecuci.

Conform proiectului, bazinul se dorea a fi cel mai modern din tot judeţul, cu piscină olimpică lungă de 50 de metri, nouă culoare de înot, săli de masaj şi saună, însă s-a dovedit că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.

Dacă până în anul 2010 au fost alocate 2,4 milioane de lei, un an mai târziu, din lipsă de fonduri, investiţia a fost abandonată.

În ciuda numeroaselor solicitări către Ministerul Educaţiei, conducerea Grupului Şcolar Sportiv nu a reuşit să obţină finanţare pentru a continua lucrările. Regretul este cu atât mai mare cu cât municipiul Tecuci duce lipsa unui astfel de bazin.

Mihăiţă Mihuleac, profesor de educaţie fizică: "Aici s-ar putea face şi performanţă, s-ar putea aduce şi nişte secţii de înot sau polo".

Valeriu Mănăilă, director Grup Şcolar Sportiv Tecuci: "Avem nevoie de acest bazin pentru întreaga comunitate. Intenţia noastră este să aibă acces orice cetăţean al oraşului de la copii pentru dezvoltare fizică generală şi până la vârsta a treia pentru recuperare".

Finalizarea bazinului este aşteptată cu sufletul la gură şi de elevii din Tecuci, care şi-ar dori să practice înotul, însă nu au unde.

"Fac handbal, aşa vrea să fac şi înot, dar din păcate bazinul nu este finalizat şi nu am unde" spune un elev.

Primarul municipiul Tecuci cunoaşte situaţia şi spune că este legat de mâini şi de picioare deoarece investiţia aparţine Ministerului Educaţiei şi nu are cum să intervină.

Daniel Ţuchel, primarul municipiului Tecuci: "Suma nu este mare. Undeva la 1,5 milioane de lei ar mai fi necesar pentru ca această investiţie să se finalizeze, bani pe care îi aşteptăm din 2007, bani care nu au mai sosit".

Pentru ca lucrările la bazinul de înot să poată continua, este necesară trecerea obiectivului în patrimoniul administraţiei locale. Această procedură este, însă, de durată spun reprezentanţii Primăriei.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu