Sari la conținut
News Alert

BRĂILA. 200.000 de euro pentru un drum comunal

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Acesta este drumul din localitatea Vădeni pe care autoritățíle și-au propus să-l amenajeze. Strada se află în zona de izlaz a comunei și se întinde pe o lungime de un kilometru și jumătate".

Localitatea Vădeni din județul Brăila va avea o uliță nouă în care se va investi aproape 200.000 de euro. Asta în condiţiile în care locuitorii nu au canalizare sau un drum comunal decent.

În acte se numește strada 1 Decembrie, dar în realitate nu este decât un drum în mijlocul câmpului unde pasc animalele.

Emilian Dumitriu - vicepreședinte CJ Brăila"În această zonă nu sunt costruite decât două case, totuși trebuie să ținem cont de faptul că pentru a dezvolta un cartier, în ghilimele, în acea zonă, trebuie pornit de la o minimă sistematizare".

Stanca Coman - primarul comunei Vădeni"Toate loturile sunt date, prin caietele de sarcini, spre bucuria noastră, la tineri până în 35 de ani, au început să construiască și am considerat că este oportună această investiție, dat fiind faptul că aici nu există un drum pietruit și nu există energie electrică".

În sat părerile sunt împărțite. În timp ce unii localnici sunt de părere că altele erau prioritățile în Vădeni, cei care locuiesc deja acolo, spun că așteaptă demult această investiție.

"Prioritar ar fi construirea de canalizarea pentru WC-uri. Eu asta o văd prioritate" spune un sătean.

"Nu se poate trăi. Practic ne trebuie drum, pentru că noi trăim aici nu avem pe unde intra. Mi-am distrus mașina din cauza gropilor, din cauza câmpului ăstuia, pentru că nu am acces" declară o altă localnică.

Proiectul de hotărâre privind amenajarea drumului a fost aprobat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului județean. Jumătate din investiție va fi acoperită de la bugetul local Vădeni, iar cealaltă jumătate de la bugetul CJ Brăila.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Dan Lare

Pe aceeași temă