BRĂILA. A început vaccinarea antigripală

Data publicării:
caravana medic pacient

Medicii de familie au primit serul antigripal şi au început vaccinarea persoanelor din grupele de risc.

dr. Steluţa Nedelcu - medic de familie: "Chiar astăzi am vaccinat, cred că în jur de 10 pacienți și mai am și pe sală cu afecțiuni cronice care vor fi vaccinați, până termin dozele".

Conștienți de riscul la care sunt expuși, bătrânii își așteaptă rândul la cabinet încă de la primele ore ale dimineții.

"Nu mă doare nimic, n-am nimic, n-am răcit, am problemele mele pe care le am, dar răceală n-am avut şi vreau să mă vaccinez" a spus un brăilean.

Deși dozele trimise de Ministerul Sănătăţii nu acoperă necesarul pentru tot județul, cadrele medicale spun că acestea sunt suficiente pentru moment, mai ales că oamenii nu se mai înghesuie să-și facă vaccinul. De exemplu, anul trecut DSP Brăila a primit 18.000 de doze de vaccin, însă nu toate au fost administrate.

Andreia Gavrilescu - purtător de cuvânt DSP Brăila: "Au fost distribuite medicilor de familie câte 75 de doze destinate bolnavilor cronici, personalului medico-sanitar și persoanelor peste 65 de ani".

Specialiștii atrag atenția că virusul gripal nu trebuie confundat cu o simplă viroză, pentru că netratat corespunzător, poate să dea complicaţii extrem de severe.

Din fericire, la Brăila, nu a fost semnalat niciun caz de gripă până în acest moment, însă iarna abia acum începe.

Andreia Gavrilescu - purtător de cuvânt DSP Brăila: "Gripa este o afecțiune care merge cu febră foarte mare, dureri musculare, dureri oculare, o stare generală alterată. Dacă survine pe un organism tarat există risc de deces".

Vaccinul împotriva gripei sezoniere a fost repartizat la Brăila, în două tranșe.

Un prim lot de peste 4.400 de doze a ajuns în stocul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică în prima jumătate a lunii noiembrie și, cel de-al doilea lot de 12.400 de fiole a ajuns în depozite la sfârșitul săptămânii trecute.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri