Sari la conținut

BRĂILA. Aglomeraţie la Serviciul de Expertiză Medicală

Reţinerea celor trei doctoriţe de la Serviciul de Medicina Muncii din Brăila a dat peste cap activitatea comisiei de evaluare a capacităţii de muncă.

Zilnic, peste 70 de pacienţi stau ore întregi la coadă pentru a beneficia de pensii de invaliditate sau a obţine o evaluare necesară pensionării.

Oamenii se tem că din cauza asta ar putea primi cu întârziere pensiile de handicap.

Aştept de o oră şi mai am. Dacă e aglomeraţia asta s-a dat peste cap programul" spune un pacient.

"Fiecare să fi avut o boală respectivă, nu să ia bănuţii. Că alţii... vai de noi cum mergem şi nu ne putem lua dreptul" declară alt bolnav.

Singurul medic din instituţie care a scăpat de acuzare este nevoit să facă munca a trei persoane.

„Mi-a spus că are treabă cu pacienţii. Nu ştiu, nu mă bag eu. Nu sunt purtător de cuvânt" spune gardianul instituţiei.

Mai mulţi pacienţi au fost întorşi din drum şi reprogramaţi pentru luna viitoare.

Eu trebuia să fiu azi programat şi mi-a spus că din mai multe persoane este doar o doctoriţă. Şi m-a programat luna viitoare" spune un brăilean.

Conducerea Casei Județene de Pensii Brăila, în subordinea căreia se află Serviciul de Expertiză Medicală, spune că nu sunt în acest moment medici care să suplinească activitatea celor trei doctoriţe reţinute pentru luare de mită.

Sorin Enache, director Casa Judeţeană de Pensii Galaţi: „Am cerut sprijinul şi unor judeţe limitrofe să-mi asigure la un interval de timp un medic care să vină să ne sprijine."

La nivelul județului Brăila sunt înregistrate 10.206 persoane adulte cu handicap. Magistraţii Tribunalului Galaţi au hotârat miercuri ca şeful Serviciului de Expertiza Medicală din Brăila, Ana Boală, şi doctorul Rodica Ţone de la acelaşi serviciu să fie arestate pentru 29 de zile, iar doctorul Cristinel Andreicuţ cercetată în arest la domiciliu.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Pe aceeași temă