Sari la conținut

BRĂILA. Au sosit ajutoarele alimentare de la UE

Pensionarii, șomerii și persoanele asistate social din Brăila s-au așezat la coadă cu noaptea în cap, pentru a fi siguri că primesc pachetele cu ajutoare de la Uniunea Europeană. Cei mai mulţi dintre ei au venit echipaţi cu genţi de voiaj, pungi şi cărucioare pentru a le putea transporta.

"E bătaie de joc. Îşi bate joc de amărâţii ăştia, stau la rând o oră, n-am înţeles. Lista e acolo de 100 de ori, eu cred că este a patra listă" a spus un brăilean.

"Aveţi cu ce să transportaţi alimentele? Da, le băgăm în sacoşă, uite am luat genţi să le punem. Le scoateţi din cutii. Le punem aşa" a spus un brăilean.

Pentru persoanele nevoiaşe, aceste alimente sunt mai mult decât binevenite, mai ales acum, în prag de sărbători.

"De la cât timp staţi aici? De duminică după amiază de la ora 15.00, cum se spune. De la 15.00? Şi nu aţi îngheţat? Am îngheţat, dar mai putem, acum când mai e puţin. Să înţeleg că merită aşteptarea? Pentru noi se merită" a spus un brăilean.

Ca noutate faţă de anii anteriori, acum, distribuţia pachetelor cu alimente se face în ordine alfabetică, indiferent de categoria de beneficiari, la două centre stabilite de Primărie, respectiv Liceul "C.D. Neniţescu" şi Liceul "Constantin Brâncoveanu" unde au fost arondaţi, în total peste 12.000 de beneficiari.

Nicoleta Oancea, director DAS Brăila: "Am rugămintea ca cetăţenii să nu se îmbulzească pentru aceste alimente, timp este suficient până la finele lunii februarie."

Brăilenii vor primi, pe baza cuponului individual, câte două cutii cu greutate totală de 27 kg în care vor găsi ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve cu carne de porc, cu carne de vită şi pate de ficat.

Anul trecut, la Brăila au beneficiat de ajutoarele alimentare în jur de 11.000 de persoane defavorizate, fiecare primind din fondul de rezervă al Uniunii Europene câte 36 kg de produse.

Reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David