Sari la conținut

BRĂILA. Biletul spre performanța vieții lor costă 3.000 de euro

Lil Style este o trupă de dans înființată în urmă cu opt ani care exersează mai bine de 12 ore pe săptămână pentru a urca pe marile scene ale lumii.

Acum și-au câștigat acest drept. Micii artiști au obţinut rezultate remarcabile la IDO National Championship, o competiţie care a avut loc pe 8 şi 9 mai la Oradea ce i-a lansat direct în finala din Italia.

Tinerii se tem acum ca munca lor să nu fie în zadar, pentru că nu-și permit financiar să reprezinte România mai departe.

Liliana Stan - instructor de dans Brăila: "Miza acestui concurs este să ajugem acolo pe podium, noi, și să putem să ridicăm steagul deasupra capului pentru că asta este foarte important. Avem nevoie de ajutor, de sprijin financiar pentru că taxa de înscriere pentru un dansator este de 30 de euro, pentru că este o cazare și pentru că părinții nu mai reușesc să facă față".

Viorica Belu - mama unui dansator: "Îi place foarte mult și vrea să continue cât mai mult și își dorește foarte mult să ajungă la acest concurs în Italia, dar, din cauza banilor nu știu dacă o să ajungem".

Trupa brăileană de dans se poate mândri cu un palmares impresionant la concursurile naționale şi internaţionale de hip hop, însă, niciodată, nu şi-a permis să-și ducă pasiunea la un alt nivel din cauza banilor.

Liliana Stan - instructor de dans Brăila: "Am mai avut ocazia în 2014, când m-am calificat cu formația Lil Style în Statele Unite, la Las Vegas. Am obținut locul III la Hip Hop Internațional, în luna martie și am avut posibilitatea să reprezentăm România acolo, dar, din păcate, nu am avut suficienți bani ca să plecăm".

"Ne dorim să ajungem foarte mult în Italia pentru că ne dorim să reprezentăm România la cât mai multe campionate și să arătăm lumii cât de talentate suntem și munca noastră să fie apreciată" spune un dansator.

"Iubesc dansul foarte mult, am avut pasiunea asta de când eram mic și mi-am dorit să fac hip hop" povesteşte alt artist.

Edi este mascota trupei. Un copil de doar opt ani care a făcut din dans o mare pasiune de care s-a îndrăgostit la vârsta de şase ani.

Edi - cel mai mic dansator din Lil Style: "Dansul pentru mine este un hobby foarte frumos, a devenit printre cele mai mari pasiuni..aaa după școală. Nu avem bani pentru a putea ajunge acolo, în Italia".

Finala campionatului mondial de hip hop va avea loc la Rimini în Italia, în perioada 21-25 octombrie.

reporter: Ana-Maria Dobre

operator: Luigi David