Sari la conținut

Brăila, capitala dansului modern

Cu emoții, dar plini de entuzism, fiecare în parte a încercat să cucerească simpatia juriului și să-și arate priceperea în ale dansului.

Dacă la categoria formație dans modern, Sighișoara a urcat pe podium cu locul I pentru cel mai bun sincron, Covasna a excelat la categoria dans sportiv cu o coregrafie complexă executată fără nicio ezitare.

La categoriile solo dans modern și dans clasic, podiumul s-a împărțit între Brăila și Galați. Concurentele au avut evoluții spectaculoase pe scenă, care au electrizat atmosfera, atât prin ținute sclipitoare, cât și prin mișcările coregrafice.

Ghiță Nedelcu - directorul Palatului Copiilor Brăila: "Copiii, în fiecare an, sunt din ce în ce mai bine pregătiți, drept dovadă, la edițiile precedente concursul a fost nivel interjudețean, acum fiind național, copiii sunt mult mai bine pregătiți, chiar și formațiile sunt selectate înainte de participare și ca atare, calitatea concursului este mult mai bună".

"Am venit din Urziceni, am venit să susțin trupa Dianis care dansează latino și vals și care o să fie câștigători, binețeles....." spune un susţinător.

Dacă unii copii au fost susținuți din public cu aplauze furtunoase, alții s-au îmbărbătat singuri cu imnuri de încurajare.

Concursul național de dans modern a fost organizat de Palatul Copiilor Brăila și Inspectoratul Școlar Județean și a bifat deja ediția cu numărul 4.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David