Sari la conținut
News Alert

BRĂILA. Drum judeţean „asfaltat" cu noroi

Drumul judeţean 255 A care leagă localităţile brăilene Gropeni şi Silistraru este drumul noroiului şi al gropilor de aproape 20 de ani. Pentru că nu a mai fost reabilitat de foarte mult timp, drumul arată ca o uliţă de ţară, uitată de lume. Şoferii care se încumetă, totuşi, să circule pe aici sunt nevoiţi să se întoarcă din drum. Doar căruţele şi tractoarele pot circula pe drumul îngropat în noroi.

"Uitaţi cum arată drumul ăsta. Mai rău ca un drum de la ţară. Sunt nevoit să mă întorc înapoi, să ocolesc vreo 15 - 20 kilometri ca să pot să ajung la Silistraru" a spus un şofer.

"Am vrut să ajung la Unirea şi nu am putut . E drumul rău tare, gropi. Dezastru, e jale. Şi v-aţi întors?Da, păi ne-am întors, că rămâneam înţepeniţi acolo" a spus un alt şofer.

De teamă să nu rămână împotmoliţi, unii şoferi au renunţat de mult să mai circule pe acest drum.

"Nu mai circulă nimeni, doar cu căruţe. Pentru maşini ... Nu se poate circula" a spus un şofer.

De starea jalnică în care arată drumul judeţean se plânge şi primarul localităţii Gropeni. Edilul spune că de 11 ani trimite adrese către Consiliului Judeţului Brăila pentru a repara drumul, însă nu a primit niciun răspuns. Supărarea este cu atât mai mare cu cât, drumul este la o distanţă de doar 6 kilometri de drumul european E 584.

Stan Malinche, primarul comunei Gropeni: "Aş fi preferat să mi-l transforme în drum comunal, să mi-l dea în administrarea locală şi până acum era făcut de 10 ori. Măcar dacă făceam astăzi un kilometru, doi, mâine doi kilometri nu arăta în starea jalnică în care este acum."

Conducerea Consiliului Judeţului Brăila recunoaşte că acest drum a fost uitat şi promite că anul acesta va aloca fonduri pentru reabilitarea lui.

Viorel Mortu, preşedinte interimar CJ Brăila: "Acest drum anul acesta, pentru prima data dupa 20 de ani, va fi modernizat."

Anul trecut, CJ Brăila a asfaltat doar opt kilometri de drum judeţean, deşi valoarea totală a bugetului pentru asfăltări şi plombări fost de 6,5 milioane lei. Pentru anul în curs, Consiliul Judeţului Brăila a alocat 19 milioane de lei pentru asfaltări şi plombări, adică de trei ori mai mult ca anul trecut. Se intenţionează asfaltarea a 22 kilometri de covor asfaltic, 60 de kilometri de plombări şi 17 kilometri de drumuri pietruite.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu