Sari la conținut

BRĂILA. Drumul județean al rușinii

Pe o distanță de 60 de kilometri, drumul județean nu are nici un centimetru de asfalt, iar gropile au ajuns adevărate capcane pentru șoferii care se aventurează pe aici.

De mai bine de patru ani autoritățile dau garanții că drumul va fi refăcut.

Radu Năstase - viceprimar comuna Frecăței: "Fiind două comune aici în baltă, Mărașu și Frecăței, care însumate duc undeva la peste 5.000 de locuitori, zic eu că nu ar fi chiar de neglijat investiții și în infrastructura de genul ăsta".

Autoritățile de aici se plâng că de 30 de ani primesc doar promisiuni din partea Consiliului Județean Brăila, astfel că drumul spre spital pentru pacienții care au nevoie urgentă de îngrijiri medicale, este tot mai lung și mai anevoios.

Radu Năstase-viceprimar comuna Frecăței: "Ca să ajungă un cadru medical ca să salveze o viață la Frecăței sunt necesare circa 4 ore și jumătate".

Până la Mărașu, o comună aflată la doar 14 km distanță de Frecăței este imposibil de ajuns. La prima ploaie, mașinile afundă în noroi.

Marian Nistor - viceprimar comuna Mărașu: "E pe hârtie DJ, că el e aproape un drum de...avem mai bune drumurile în sat aici, drumurile comune decât DJ-ul ăsta, dar asta e, ne tot chinuim de vreo 30 de ani de când se tot promite. Cel puțin eu sunt la al treilean mandat, vă spun nici măcar nu s-a intervenit cu un autogreder pe el".

Viorel Mortu - președinte CJ Brăila: "Este unul dintre cele mai dificile drumuri pe care le are acum județul".

Un drum pe care autoritățile promit din nou că o să-l reabiliteze.

Viorel Mortu - președinte CJ Brăila: "Lucrările încep pe 18 mai. De asemenea, comunele Mărașu și Frecăței vor primi la finalul lunii mari sume importante de bani pentru amenajarea drumurilor comunale".

"Drumul e foarte rău de ani de zile, nu se mai poate circula. Am fărmat mașini. Bag câte 10 milioane în mașina asta la 3 luni. Am o mașină mai scumpă, dar nu pot să umblu cu ea pe aici" spune un localnic.

"E groaznic, cum se vede. N-am știut că e așa. Dacă știam că e așa nu mai băgam mașina pe aici..." declară alt conducător auto.

Dacă vara, pe drumul din Insula Mare a Brăilei se circulă greu din cauza gropilor, iarna, traficul în zonă devine imposibil.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David