BRĂILA. Elevii brăileni nu primesc cornul

Data publicării:
5-cornul-si-laptele d15722fd92

Ana-Maria Dobre, reporter Digi 24: "La mai bine de 6 luni de la începerea anului școlar, gustarea oferită elevilor prin Programul Lapte-corn, cuprinde doar laptele, și asta pentru că distribuitorul produselor de panificație nu a fost stabilit."

Motivul, caietul de sarcini întocmit pentru produsul Corn a fost contestat de unul dintre ofertanți, iar problema se poate repeta la nesfârșit. Asta în condițiile în care, miza atribuirii acestui contract este de aproape 2 milioane de lei.

Viorel Mortu - președinte interimar CJ Brăila: "Când speram să se realizeze, în sfârșit, la jumătatea anului școlar procedura de atribuire a cornului, firma care a pierdut iarăși a contestat și acum, iar suntem în amânări până înspre miezul lunii mai."

Valeriu Rusu - director Şcoala Generală "I.L.Caragiale" Brăila: "Problema mi se pare destul de gravă, mai ales datorită fatului că părinții, elevii sunt obișnuiți cu acest program de foarte mulți ani."

Mihai Pîrjă - profesor Şcoala Generală "I.L.Caragiale" Brăila: "Ar trebui găsită o soluție pentru că în primul rând este incorect ca în toată țara să se distribuie și la noi nu."

Deși autoritățile brăilene recunosc că se confruntă cu o problemă destul de gravă, spun că nu pot interveni pentru rezolvarea situației.

Viorel Mortu - președinte interimar CJ Brăila: "Sunt decepționat de felul în care s-a gândit această chestiune, dar e strict legal, e dreptul lor să conteste, n-am ce face."

"Era mai bine un corn pe care copilul îl mănâncă, mult mai ușor decât laptele și iaurtul care n-au lingurițe. Deci nu se poate mânca iaurt, cum? Îl bei, îl răstorni și mult mai bine era cornul să fie prioritar în distribuire. Îmi pare rău că nu e cornul cel prioritar" a spus un părinte.

"Pe lângă sandviș mai ți-e poftă și de altceva, în afară de ce ne dau părinții de acasă" a spus un elev.

"Eu am primit doar iaurtul și nu pot să-l mănânc pentru că nu am cornul" a mai spus un elev.

Consiliul Judeţean Brăila a lansat procedura anuală privind achiziţia pachetului lapte-corn la începutul lunii iulie 2014, în august fiind programată deschiderea ofertelor. Dacă la produsul lapte nu au fost probleme pentru că a fost un singur ofertant înscris la licitaţie, pentru distribuirea cornului s-au înscris trei societăți, iar procedura s-a blocat pe fondul contestațiilor. În județul Brăila, de programul guvernamental Lapte-corn ar trebuie să beneficieze aproximativ 35.000 de elevi din ciclurile primar și gimnazial.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri