Sari la conținut

BRĂILA. Exerciţiu spectaculos la Brăila

Sirenele au început să sune în jurul orei 10.00, când mai multe autospeciale au răspuns unor situaţii de urgenţă ce aveau să testeze reacţia rapidă la dezastre a echipajelor speciale.

În primul caz a fost vorba despre un incendiu produs lângă un hipermarket din oraş la care pompierii s-au străduit să elimine riscul extinderii focului preţ de câteva minute. În acest timp a fost dată din nou alarma. De această dată a fost vorba despre producerea unui accident rutier, pe şoseaua Râmnicu Sărat.

dr. Victoria Ţîgîrlaş - director medical SAJ Brăila: "Am acordat primul ajutor victimelor şi le-am transportat la punctul de prim ajutor cu mijloacele din dotare pe care le avem. Victimile sunt stabile hemodinamic."

Florica Focşa - director Crucea Roşie Brăila: "Noi acordăm primul ajutor premedical de bază, mobilizăm şi o fractură, o primă hemoragie, facem o resurcitare cardio-respiratorie. Voluntarii sunt pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie."

"Am avut un număr de 8 victime pe care, împreună cu colegii mei, le-am îngijit corespunzător, strict pragmatic am avut cazuri cum ar fi amputare, hemoragie foarte masivă, fractură deschisă, fractură închisă" a spus un voluntar de la Crucea Roşie."

Simularea coordonată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila s-a derulat după toate regulile uneia reale, într-un spaţiu extins, unde oricând poate exista un astfel de pericol.

lt.col. Ion Cristian - inspector şef ISU Brăila: "Considerăm că activităţile s-au derulat conform procedurilor de intervenţie, coordonarea a fost unitară a efectivelor şi apreciem calificativul foarte bine."

La desfăşurarea de forţe de la Brăila au fost angrenate 10 structuri de intervenţie rapidă.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David