BRĂILA. În cursa pentru titlu de capitală europeană

Data publicării:
braila dunare

"Cele patru dimensiuni ale culturii cuantice în spatiul danubiano-pontic". Așa se va intitula proiectul cu care Brăila se va înscrie în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, o idee care a prins contur la începutul acestui an, și în care voluntarii cred cu tărie.

Constantin Teodeorescu - inițiator proiect: "Noi credem că Brăila ar putea să câștige titlul de Capitală culturală europeană a culturii."

Dosarul de candidatură al Brăilei va fi depus pe 10 octombrie, iar 2 luni mai târziu va avea loc interviul de prezentare al proiectului.

Lucian Sabados - director Teatrul "Maria Filotti" Brăila: "Este un privilegiu să putem să vă povestim despre proiectul nostru, despre un vis care chiar poate deveni realitate, eu cred acest lucru. Nu intram în acest proiect dacă nu credeam".

George Caranica - consilier local municipal: "Este foarte important pentru comunitatea noastră întrucât, odată ce va fi selectată, se vor întâmpla foarte multe lucruri benefice pentru comunitate, aici mă refer atât pe plan cultural, cât și infrastructură, investiții în zonă".

Pentru a pune în practică toate aceste idei este nevoie de bani. Autoritățile brăilene au făcut un apel la „bunăvoința" oamenilor de afaceri și a organizațiilor patronale locale, pentru a sprijini acest demers.

Aurel Simionescu - primarul municipiului Brăila: "În condițiile în care vom intra în această competiție, în sensul selecției din toamnă -iarnă, vom avea nevoie de sprijninul dumneavoastră".

Brăilenii cred în acest proiect, dar recunosc că pentru asta, este nevoie și de o „resuscitare" a spiritului civic.

"În opinia mea, ar fi bine ca toți să punem mâna să facem ceva" spune un localnic.

"Părerea mea personală, eu zic că noi suntem puțin peste Sibiu, doar că noi n-am știut să ne promovăm istoria orașului" este de părere alt brăilean.

Dacă va trece de preselecții, proiectul- Braila capitala Culturala Europeană 2021, va avea un buget de 29 de milioane de euro.

Şapte milioane ar urma să fie alocate din vistieria Primăriei Brăila, şase de la Consiliul Judeţean, iar restul sumei va proveni din contributia investitorilor privati și din fonduri de la Guvern.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Dan Lare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri