Sari la conținut

BRĂILA. Incendii și accidente grave, într-o singură zi

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Accident rutier pe DN23 între un autoturism și un autocamion care transporta substanțe periculoase. În urma impactului două persoane au rămas încarcerate, iar la nivelul solului s-a format un nor de substanțe toxice. Din fericire, acesta nu este un caz real, ci este un exercițiu tactic de intervenție în situații de urgență".

Scenariul exerciţiului a mai cuprins o situaţie de urgență generată de producerea unei explozii la magistrala de transport a gazelor naturale.

În urma accidentului, un localnic a suferit traumatisme multiple după ce a fost aruncat pe câmp de suflul deflagraţiei.

În cea de-a treia situație tactică, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila au avut de-a face cu producerea unui incendiu la o fermă din comuna Siliştea, din cauza unor fenomene meteorologice periculoase.

Ion Cristian - inspector șef ISU Brăila: "Am avut ca obiective verificarea viabilității planurilor de acțiune și intervenție, coordonarea unitară a forțelor de intervenție pentru gestionarea situațiilor de urgență, verificarea procedurilor de intervenție, verificarea timpilor de reacție a tuturor forțelor de intervenție".

Nicu Olteanu - prefectul județului Brăila: "Astfel de exerciții sunt importante pentru că se urmărește pregătirea profesională a celor implicați, timpii de reacție".

La finalul exercițiului, forțele implicate au primit calificativul "foarte bine" din partea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila pentru că s-au încadrat în timpul de reacție propus.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David