Sari la conținut

Brăila nu are spaţii pentru refugiați

Autoritățile locale nu cred că Brăila va fi unul dintre orașele gazdă pentru imigranții sirieni. Și asta pentru că singurele cazărmi militare inactive din Brăila, ar avea nevoie de o investiție majoră pentru a putea fi locuite, deoarece acestea sunt încadrate cu risc seismic de grad 1.

Aurel Simionescu, primarul municipiului Brăila: "Dacă mă întrebați pe mine, astăzi acolo nu putea fi cazat nimeni. Acolo dacă vrem să facem ceva trebuie lucrări nu numai de igienizare, trebuie lucrări de consolidare. Acolo sunt niște dormitoare lungi de 54 de metri pătrați, pe o parte, iar pe cealată parte sunt tot felul de cămăruțe, unde erau, biroul comandantului, biroul de arme, biroul de muniție".

Primarul municipiului atrage atenția însă că problema este alta.

Aurel Simionescu, primarul municipiul Brăila: "Problema nu este asta punctuală, problema este de viitor. Și viitor înseamnă două tipuri de discuții, de abordare, una ce facem cu oamenii ăștia care vin, 100, 200, 500 și doi, ce facem în condițiile în care acești oameni atrag după ei alți oameni, și exodul ăsta va continua".

La Brăila sunt 12 cazărmi militare active ocupate de militari. Ministerul Afacerilor Interne a cerut o centralizare la nivel național cu locurile disponibile pentru refugiați.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Pe aceeași temă