BRĂILA. Plaja stațiunii Lacu Sărat, lăsată în paragină

Data publicării:
lacu sarat paraginaa

Plaja staţiunii brăilene Lacu Sărat este plină de vizitatori de la începerea verii. Vizitatorii aleg acest loc şi pentru relaxare, dar şi pentru nămolul cu proprietăţi terapeutice.

"Sănătate curată! Daaa..și pentru coloană, te dau și pe coloană? Hai că te dau eu pe spate. Mâlul ăsta face toți banii" spune o brăileancă.

Peisajul în schimb, lasă de dorit, iar asta o spun miile de turiști care vin anual în stațiunea Lacu Sărat și găsesc aceleași condiții.

"Sunt foarte nemulțumit și anul trecut și acest an. Anul trecut bălăriile erau mult mai mari. Actualmente e vai de capul ei, în schimb la intrare dacă mergi, anul trecut era 5,5 lei acum e 6, au rotunjit-o, da ce n-a zis 5 sau 3 lei și se duc tot mai sus?" povesteşte supărat un turist.

"Dacă s-ar investi, cred că nisip ar trebui în primul rând, pentru copii mici ceva, chiar dacă al meu e mare, dar vin și copii mici, să fie ceva pentru ei, apă caldă? Noi încălzim în bidoane apa și apoi ne spălăm" declară alt brăilean.

Modernizarea obiectivului turistic este blocată de o dispută mai veche dintre primăriile Chiscani şi Brăila, asupra dreptului de proprietate al terenului, probleme care au apărut în urmă cu 7 ani, când Primăria Chiscani a cerut firmelor din stațiune impozit pentru exploatarea plajei.

Primăria Brăila a acţionat în instanţă administraţia de la Chiscani, iar de atunci amânările se țin lanț.

Ion Tănase - administrator plaja Lacu Sărat: "Dacă s-ar rezolva diferendumul dintre primăria Brăila și Primăria Chiscani s-ar putea face investiții pe fonduri europene și am dezvolta și amenaja stațiunea la alte standarde".

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Deși sunt nemulțumiți de ceea ce văd în jurul lor, oamenii încă mai vin la plaja Lacu Sărat pentru că sunt încântați de proprietățile terapeutice ale nămolului extras de aici".

La doar câțiva metri distanță se găsește plaja de nudism, o altă destinație încremenită în timp. Rugină cât vezi cu ochii și dușuri stricate și improvizate.

"Ar putea să facă ceva pentru că stăm pe niște lemne putrezite, scările sunt foarte alunecoase în momentul în care intri în lac, dușurile nu mai spun, toaletele la fel" povesteşte o turistă.

Până când instanțele de judecată vor decide cui aparține terenul din stațiunea Lacu Sărat, turiștii sunt nevoiți să se ferească de pericole cum pot și să se mulțumească doar cu nămolul binefăcător.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Ionuț Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri