BRĂILA. Salina, refugiul ideal pe caniculă

Data publicării:
salina br

Inaugurată în urmă cu o lună, singura salină de suprafață din județul Brăila este locul unde tot mai mulți brăileni fug, la sfârșit de săptămână, de căldura sufocantă.

Și nici nu este de mirare, când aici gradele din termometre abia dacă ating 24 de grade, iar spațiul beneficiază de un loc de joacă pentru copii, dar şi câteva mese, unde cei mari se pot relaxa la o partidă de şah, remy sau table.

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Dacă pentru unii brăileni, salina este un loc binefăcător care le oferă soluții pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, pentru alții, este un refugiu ideal care îi adăpostește de cele peste 38 de grade Celsius de afară".

Salina din Brăila are peste 60 tone de sare și ocupă o suprafață de 110 metri pătraţi. Sarea a fost extrasă din salina Slănic Prahova.

Ada Bujoiu - administrator salină Brăila: "Tratamentul aici are un efect nemaipomenit, copiii nu mai iau antibiotice, nu mai tușesc, deci după 15 zile e un efect evident. Pe timpul verii e un refugiu pentru căldura de afară, temperatura este constantă, variază cu maxim 2 grade, fără aer condiționat, e altceva decât afară".

dr.Marcela Vasilescu - medic primar medicină de familie: "Poate fi utilă în afecțiunile respiratorii, mai ales la cei mici. De asemenea la afecțiunile alergice, iar în aceste zile caniculare și în această vară foarte, foarte călduroasă care se anunță în continuare este un loc binevenit de petrecut o oră într-o atmosferă liniștită răcoroasă și cu efecte pozitive inclusiv asupra stresului de zi cu zi".

"Am venit la salină ca să mă fac bine și nu mai este nevoie să fac aerosoli" spune un copil.

"Am văzut rezultate foarte bune, o stare de ameliorare foarte mare și găsim un loc de joacă care pentru copii e foarte bine venit și în același timp facem și o cură de sănătate întreaga familie" declară o brăileancă.

"Facem tratament, ne răcorim, jucăm și o tablă, ne relaxăm, după o zi de muncă e foarte bine venit, scăpăm de caniculă, îmbinăm utilul cu plăcutul" povesteşte un localnic.

Salina de suprafață din Brăila este deschisă de luni până duminică de la 9 dimineața până la ora 9 seara, iar prețul unui bilet de intrare variază între 10 lei pentru copii și 14 lei pentru adulți.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri