BRĂILA. Ultimatum la Cardiologie

Data publicării:
sectie cardio br

Ana-Maria Dobre-reporter Digi24: "Deşi iniţial era prevăzut ca proiectul de investiţie să fie gata în luna august a anului trecut, având ca termen de prelungire 5 decembrie 2014, constructorul nu a finalizat lucrarea nici în ziua de azi. Mai mult decât atât, firma austriacă a mai cerut o prelungire de aproximativ 5 luni de zile, termen, pe care, din nou, nu-l va putea onora".

Conducerea Consiliului Județean Brăila recunoaște că proiectul de investiție de la secția de Cardiologie va suferi o întârziere istorică, însă, dă asigurări că Spitalul Judeţean încă mai are şanse să acceseze Programul STEMI, pentru tratamentul infarctului miocardic acut.

Viorel Mortu-președinte interimar CJ Brăila: "Se întârzie cu câteva luni finalizarea proiectului, finalizarea care trebuia văzută în mod radical din iunie, din iulie, din august. Adică...îmi cer scuze..e o prelungire aproape istorică".

Deși au avut toate motivele să o facă, autoritățile județene nu au semnat rezilierea contractului, ci au preferat să-l prelungească, ce-i drept, cu penalități ceva mai severe.

Viorel Mortu-președinte interimar CJ Brăila: "Vom semna cu firma Vamed continuarea finanțării, dar pe condiții severe de finalizare, astfel încât, ziua pe care o vom stabili prin contract să fie ultima zi de șantier, să fie chiar ultima, dacă nu, condiții extrem de severe de penalizare".

Contactat de reporterii Digi 24, pentru a explica motivele care au stat în spatele acestor întârzieri, managerul de proiect al firmei austriece nu a dorit să comenteze.

Tudor Năstase-manager de proiect: "Nu sunt autorizat să vă dau niciun fel de informație, așa că nu ați găsit persoana potrivită".

"S-au investit niște bani, din ai noștri, și? Așteptăm... plecăm..uite venim pregătiți să ne internăm nu avem cum să ne internăm că nu sunt locuri și mori pe drum" spune un brăilean.

Lunar, opt pacienţi mor la Brăila pentru că nu li se implantează stenturi coronariene imediat de la debutul infarctului miocardic acut.

Prin programul naţional de sănătate privind tratamentul invaziv al infarctului miocardic Ministerul Sănătaţii decontează 100% costurile implantului de stent şi ale tratamentului pentru dezobstrucţia arterelor coronariene.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri