Sari la conținut

BRĂILA. Vilele de lux, după buget

Ana Boală, şefa Serviciului de Expertiză Medicală Brăila, este în arest preventiv după ce ar fi primit, potrivit procurorilor, diferite sume de bani de la 73 de pacienţi, pentru a pune diagnostice mincinoase. Pe baza acestora, beneficiarii au primit pensie de invaliditate sau li s-au prelungit concediul medicale peste 180 de zile.

Deşi locuieşte într-un cartier mai retras al oraşului, doctoriţa acuzată de mită şi-a asigurat un trai din care nu lipsesc luxul şi confortul.

Înainte de 2010, Boală a ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap. Aproape că nu există vecin care să nu ştie cine locuieşte în impozanta vilă.

"Mi se pare că este o cazemată" spune un vecin.

"E foarte frumoasă şi arătoasă. Când îi dădeam bună ziua întorcea un spate de parcă... Pe muncă cinstită a ridicat-o? Nu a ridicat-o pe muncă cinstită" declară alt vecin.

Într-o zonă apropiată locuieşte şi Cristinel Andreicuţ, medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacităţii de Muncă.

Aceasta se află în arest al domiciliu după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la pacienţi. Este vorba de 1.250 de lei.

"Dacă-s vinovaţi să plătească. Nu ştiu de unde atâţia bani, că... după salarii, poate are ceva afaceri" povesteşte un brăilean.

"A avut vreo învârteală, a avut un venit de undeva că nu se poate doar cu salariu să faci aşa ceva" declară alt localnic.

O frumoasă vilă are şi Rodica Ţone, medic specializat în medicina muncii în cadrul aceluiaşi Serviciu. Medicul a fost arestat după ce a a primit bani de la 72 de pacienţi.

"Este ceva ...nici nu ştiu cum să vă spun. Cam prea din cale afară de mare. Nu ştiu dacă pentru două persoane trebuie aşa ceva" explică un vecin.

Toate cele trei doctoriţe de la Serviciul de Expertiza Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă sunt arestate acum şi acuzate de luare de mită.

În acelaşi dosar, alte 24 de persoane, beneficiare ale pensiilor ilegale, sunt cercetate în stare de libertate.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Pe aceeași temă