Sari la conținut

Bugetul municipiului nu a primit votul consilierilor locali

Discuţii în contradictoriu s-au purtat încă de la începutul şedinţei de Consiliu Local.

Cristian Dima, consilier local PNL, i-a reproşat primarului Marius Stan că niciunul dintre proiectele sale nu se regăseşte în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2015.

Cristian Dima, consilier local: "Niciunul din proiectele pe care le-am depus eu şi colegii mei nu se regăsesc în proiecte de pe ordinea de zi. Nu pot vota un buget în care ne propunem să facem o pasarelă de un milion de euro şi să nu cumpărăm un spital de un milion şase sute de euro".

După o oră de discuţii pe marginea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015, între primarul Marius Stan şi liderii grupurilor de consilieri PSD şi PNL, nu s-a ajuns la un acord. Orgoliile politice au avut prioritate.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Aici e vorba de funcţionare, care e blocată total. Funcţionarea Primăriei. Era vorba de finanţările proiectelor, se lucrează la cartierul de locuinţe. La toate proiectele pe care le-am finanţat, licitat şi sunt adjudecate. Nu mai vorbesc de asistaţi sociali, asistenţii sociali, care depind de noi, de Primărie, de buget. Practic se paralizează întreaga activitate".

Din totalul celor 24 de consilieri prezenţi, doar 10 au votat pentru aprobarea ordinii de zi a şedinţei, în timp ce alţi 14 consilieri s-au abţinut de la vot.

În consecinţă, şedinţa extradordinară de Consiliu Local a fost suspendată. Cel mai probabil, o nouă şedinţă va avea loc săptămâna viitoare.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu