Bunea Stancu rămâne în arest la domiciliu. Judecătorii Tribunalului Galaţi au respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă

Data publicării:
bunea trib

Gheorghe Bunea Stancu a fost ridicat de procurorii DNA la prima oră a dimineţii. El a fost dus la Tribunalul din Galaţi, iar la ora 11.00 a intrat în sala de judecată.

După aproximativ o oră, şedinţa s-a terminat, iar judecătorii au rămas în pronunţare. La ieşiea din sala de judecată, fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Brăila i-a apostrofat pe jurnalişti.

Gheorghe Bunea Stancu: "Eu zic să nu mă mai urmăreşti cu camera aia. Nu ai şapte ani de acasă, îmi dai cu camera în spate."

Procurorii DNA au cerut ca şeful suspendat al Consiliului Judeţului Brăila să fie cercetat în arest prevenitv, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Bunea Stancu este acuzat că a încălcat regulile arestului la domiciliu când a luat legătura cu un suspect din dosar.

Este vorba despre administratorul firmei la care Stancu are 40% din acţiuni și pe care a favorizat-o în câștigarea unor licitații pe bani publici.

Tribunalul Galaţi a respins cererea procurorilor DNA.

Ion Popa, avocatul lui Gheorghe Bunea Stancu: "A rămas măsura luată de judecătorul de drepturi şi obligaţii luată în data de 8 august, respectiv arest la domiciliu. Sesizarea formulată de DNA Galaţi a fost respinsă".

Procurorii DNA au contestat decizia judecătorilor la Curtea de Apel Galaţi.


Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri