BUZĂU. Aventură montană pe două roţi

Data publicării:
ciclism monteoru

Startul s-a dat în jurul orei 11.00. Pe lângă cele două trasee pe care le-au avut de străbătut, pe dealurile împădurite ale Subcarpaților de Curbură, din județul Buzău, cu capcane la tot pasul, cicliștii au avut de înfruntat și câțiva stropi de ploaie care au făcut terenul și mai alunecos.

Dan Florianu - președintele Asociației XC Riders Buzău: "Această ediție, în primul rând ne-a găsit mult mai pregătiți, din punct de vedere organizatoric. Traseul este mai complicat decât cele de câmpie care sunt organizate pe lângă București sau în județele de câmpie".

"Am venit din Otopeni, pentru acest concurs special, am fost și anul trecut, a fost foarte bine, băieții de aici sunt profesioniști, organizează cum trebuie, deci fără griji" spune un participant.

"La noi la Buzău aici e traseul destul de complex, sunt câteva urcări, câteva coborâri, foarte tehnice Adversarii sunt din ce în ce mai buni" declară alt concurent.

Deși norii de ploaie au dominat mai toată ziua peisajul montan, spectatori de toate vârstele nu au întârziat să-și facă apariția lângă linia de start, care mai de care motivat să învingă aerul rece.

"Am venit aici ca să-l susținem pe tati" spune un copil.

"Am venit ca în fiecare an, să-mi susțin prietenii, cluburile de ciclism de la noi din Galați, în special, să susțin toți concurenții pentru că nevoie" declară un spectator.

Attila este câștigătorul de anul trecut al acestui maraton pe bicicletă. Este din Târgu Mureș și pedalează la nivel de performanță, de mai bine 14 ani. Experiența și-a spus cuvântul și la ediția din acest an, dovadă că a urcat din nou pe podium, pe locul III.

Madaraș Attila - câștigător ediția 2014: "Mi se pare un concurs foarte frumos, traseul amenajat și să sperăm că scăpăm fără ploaie".

Dacă anul trecut, premiul mare al maratonului de ciclism a ajuns la Târgu Mureș, anul acesta, primul loc pe podium a fost ocupat de un concurent din Sf. Gheorghe, care a parcurs un traseu de 25 de km, în 2 ore, 3 minute și 12 secunde.

Locul II la Mountain-Bike "XC Race - Sărata Monteoru" a a mers în București.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri