Sari la conținut

BUZĂU. Circulau cu trenul fără bilet

Pentru a-i lua prin surprindere atât pe călători, cât şi pe conductori, salariații Regionalei Galați și polițiștii de la Transporturi Feroviare Buzău au urcat în tren, dintr-o haltă situată la jumătatea drumului.

Acțiunea a dat roade încă de la început. Cine a fost prins fără bilet sau abonament, a achitat contravaloarea călătoriei, pe loc, la preț dublu.

"N-am avut timp să-mi iau bilet şi nu fac naveta. Merg o dată pe lună cu trenul" a spus un călător.

Călătorii prinși fără bilet au aruncat vina pe lipsa ghişeelor de bilete în stațiile de tren. Deşi aveau obligaţia să achite contravaloarea călătoriei la conductorii de tren, pasagerii nu au făcut-o.

"Noi nu avem de unde să cumpărăm. Nu ne luăm abonamente pentru că nu lucrăm în fiecare zi" a declarat alt călător.

Acţiunea a vizat depistarea călătorilor fără bilet, precum şi evaluarea modului în care personalul de tren îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu.

comisar șef Marcel Bărbulescu, șef Poliția TF Buzău: "Au fost depistaţi 40 de călători frauduloşi, fără legitimații de călătorie, de la care s-a recuperat suma de 880 de lei. Persoanele care sunt depistate în tren fără legitimație de călătorie, sunt taxate de către lucrătorii CFR cu bilete la preţ dublu, iar în cazul în care nu au bani, sunt coborâte în prima stație, ocazie cu care li se întocmeşte proces verbal de contravenţie care poate ajunge la 600 de lei."

Daniel Costea, șef Serviciu Control Trenuri Galați: "Vor continua acțiunile de control, în colaborare cu poliția de la Transporturi Feroviare pentru creșterea siguranței călătorilor și pentru verificarea legalității călătoriei."

Peste 50 de trenuri ale CFR Călători au fost controlate în cadrul campaniei de îmbunătăţire a calităţii călătoriei cu trenul.

Conducerea companiei încearcă să pună, astfel, capăt pierderilor provocate de numărul mare de călătorii frauduloase. Iar prejudiciile, care ajung la valori însemnate, reduc investițiile de modernizare a căilor ferate.

Editor: Dana Costache
Operator: Bogdan Vlădoiu