BUZĂU. Director de liceu, cercetat de procurori

Data publicării:
isj buzau

Profesorul inginer Viorel Mirițescu, este cercetat de procurorii buzoieni pentru trafic de influenţă. Asta după ce a primit mită din partea unui elev, care se încerca să promoveze examenul de Bacalaureat încă din anul 2012.

Geta Burducea, inspector general ISJ Buzău: "Acesta a susţinut examenul de Bacalaurerat în sesiunea 2012 fără să-l promoveze. În 2013 s-a înscris, dar nu s-a prezentat. În 2013, în sesiunea din toamnă a promovat două dintre probe."

După ce a promovat examenul de Bacalaureat abia în 2014, elevul şi-a cerut banii daţi ca mită şi pentru că nu i-a primit, l-a denunţat pe profesor.

Directorul şcolii a fost iniţial arestat preventiv, dar a depus contestaţie şi măsura a fost înlocuită.

Vasile Ardei, procuror Parchetul Buzău: "Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia formulată de inculpat, a desfiinţat încheierea Tribunalului, a respins propunerea de arestare preventivă, dispunând luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat."

Măsuri împotriva profesorului acuzat de trafic de influenţă au luat şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

Geta Burducea, inspector general ISJ Buzău: "Împotriva acestuia am luat măsura încetării detaşării pe funcţia de conducere la Liceul Tehnologic Verneşti. Asta am făcut în consiliul de administraţie de luni. Acolo am numit alt director."

Profesorul mai este cercetat şi pentru alte infracţiuni, precum lovire şi lipsire de libertate. În acest dosar, mai sunt anchetate alte trei persoane pentru complicitate la trafic de influenţă, una dintre ele fiind cadru didactic auxiliar la un colegiu din Buzău.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Vlădoiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri