Cabină de portar de 200.000 de euro

Data publicării:
cabina portar

Totul a plecat de la un proiect de hotărâre prin care investiţia trebuia să treacă din administrarea Consiliului Local în cea a societăţii Industrial Parc.

Primarul şi aleşii locali au rămas surprinşi când au aflat valoarea investiţiilor făcute în parc.

Victor Malinovici, consilier local: „Am zis că e o greşeală. Nu poate să fie 9 miliarde o cabină din asta. Este vorba de 12 metri patrăţi".

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: „Dacă o cabină de poartă costă 9 miliarde, vă daţi seama preţurile unde se regăsesc, probabil la cei care au gestionat tot acest proiect înainte".

În total, cinci milioane de euro au fost investiţi de la bugetul local din 2006 şi până în prezent, deşi parcul nu are nicio activitate şi nu a atras niciun investitor.

Săvel Rotaru, consilier local: „Niciun investitor nu va investi într-o zonă în care este departe de Dunăre, nu am ieşire la Dunăre. Noi băgăm cinci milioane de euro într-un parc pe care nimeni nu îl va folosi. Şi dăm salarii şi aşa mai departe. Acolo trebuie facută o analiză".

Costică Voicu, directorul Parcului Industrial: „La momentul de faţă societatea SC Parc Industrial nu are niciun angajat pentru că, neavând venituri, nu are posibilitatea să facă nicio cheltuială".

Primarul spune că nu ştie cine a avizat lucrările şi va cere o anchetă pentru a scoate la lumină modul în care au fost cheltuiţi banii.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: „Acolo va trebui iarăşi ca cineva să facă o analiză. Nu o analiză, e un termen blând. O anchetă şi o va face, vă garantez. Cine trebuie, iarăşi, că nu suntem noi organ de anchetă".

Lucrările la parcul industrial de la Galaţi au început în 2006 și ar fi trebuit finalizate în 2008.

Surprinzător, nici măcar după 9 ani de la demararea obiectivului, autoritățile nu au fost în stare să realizeze mult promisul incubator de afaceri.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri