Cadou de Moş Crăciun pentru câini

Data publicării:
caini

Nu există român care să nu fi auzit de drama câinelui de armată, Max, care suferă de o boală care apare în urma unei pişcături de ţânţar.

dr. Cornel Gingăraşu, medic veterinar: „Nu trebuie să trăiască într-un nor de ţânţar. Ajunge să vină unul vara. Îi pişcă deobicei în zonele cu păr foarte subţire, cum ar fi aici în vârful urechii sau la năsuc."

Povestea tristă a lui Max, l-a făcut pe acest medic veterinar să reacţioneze şi să le ofere căţeilor gălăţeni un cadou de sărbători.

dr. Cornel Gingăraşu, medic veterinar: „Ţinând seamă de povestea bietului Max, am hotărât să ofer un cadou de Crăciun pentru câinii din Galaţi şi să facem această testare."

Boala poate apărea la orice câine, mai ales la cei care stau în curte sau la maidanezi. Datorită acestei testării, stăpânii patrupedelor pot afla din timp dacă animalele lor de companie suferă de această afecţiune.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Dacă boala este depistată din timp, atunci costurile tratamentului, dar şi durata şi riscurile sunt mult mai mici."

dr. Cornel Gingăraşu, medic veterinar: „Pot trece şi luni de zile până să apară semnele clinice. Deci, avem câinele, zicem că e sănătos, îl avem de bun şi în el se dezvoltă aceşti viermi. Dacă afli târziu, tratamentul este extrem de scump şi, în acelaşi timp, dincolo de problema banilor, poate să nu aibă efect."

Dirofilarioza este o afecţiune parazitară care poate fi fatală. Pentru a preveni îmbolnivirea câinilor este indicată deparazitarea externă corectă şi administrarea de medicamente. Gălăţenii pot merge la cabinet până de sărbători, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 14 - 17.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri