Sari la conținut

Căldură mai ieftină 

Pentru că oraşul Galaţi riscă să rămână fără căldură în această iarnă din cauza datoriilor uriaşe, primarul municipiului Galaţi în frunte cu aleşii loacali au votat pentru ieftinirea gigacalorie cu 47 de lei.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Vor plăti o factură mai mică începând cu luna noiembrie. Factura va fi facturată la preţul de 200 de lei gigacaloria".

Marius Stan spune că ieftinirea este posibilă deoarece Galaţiul a beneficiat în ultima perioadă de fonduri substanţiale de la Guvern pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Este vorba de nouă milioane de lei din fondul de rezervă bugetară.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Este un semnal pe care îl dăm cetăţenilor că din punctul nostru de vedere facem un efort, un sacrificiu. Banii aceştia ar fi putut merge al dezvoltare, dar considerăm că aceasta este cea mai gravă problemă".

Micşorarea preţului gigacaloriei nu garantează că Galaţiul va avea căldură în această iarnă. În continuare, asociaţiile de proprietari sunt sfătuite să achite facturile la întreținere, Apaterm având de recuperat de la populaţie peste 150 de milioane de lei.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache