Cameră senzorială pentru copiii cu deficienţe

Data publicării:
camera senzoriala

Timpul petrecut într-o cameră senzorială creşte puterea de concentrare, iar copiii par mult mai fericiţi şi relaxaţi.

Cei mai încântaţi sunt părinţii care au observat, deja, la copii lor mici progrese.

Alina Platon, părinte: "Nu mai vrea să plece. E foarte încântat, e foarte degajat, foarte curios, totul e nou".

Această cameră stimulează abilităţile, cum ar fi dezvoltarea senzorială precum şi cea a limbajului. Ea va fi folosită pentru recuperarea copiilor cu deficienţe.

Adrian Turcu, profesor psiho-pedagog: "În puţinul timp cât am lucrat în această cameră se observă o creştere, îmbunătăţire a relaţiei copil terapeut, copilul câştigă încredere, este stimulat şi îi place lucrul acesta. Nu poţi să faci recuperare dacă nu ai o astfel de cameră. Poţi să adaptezi, dar nu poţi să faci o recuperare aşa cum ar trebui ca la carte".

Diamanta Bulai, inspector şcolar general adjunct ISJ Galaţi: "Este o lume mirifică. Practic este un mod prin care noi reuşim să ajungem la copii. Important este că acest proiect răspunde unei nevoi a învăţământului special, răspunde unor nevoi a acestor copii".

Investiţa a fost realizată cu sprijinul unei fundaţii din Belgia, care a sponsorizat cu 1.500 de euro achiziţionarea materialelor şi a echipamentelor.

Petre Lupu, director Şcoala P.P. Neveanu: "Cu multă muncă, cu mult suflet, în linişte am reuşit în trei luni de zile să aducem această cameră la faza pe care o vedeţi".

Camera de stimulare polisenzorialã este recomandată copiilor cu tulburări psihice, fie din spectrul autist, fie cu ADHD, dizabilităti de învãţare şi limbaj sau alte tipuri de tulburări.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri