Sari la conținut
News Alert

Când doi se ceartă, gălăţenii îngheaţă

CET Galaţi a solicitat instanţei intrarea în faliment a SC Apaterm, pe motiv că aceasta din urmă nu respectă planul de reorganizare judiciară şi nu îşi achită datoriile, aşa cum s-a stabilit în acel plan.

Sinan Mustafa, administrator special CET Galaţi: "Legal suntem obligaţi să facem acest demers. Noi nu ne-am dorit acest demers, de când am venit în iulie - august, am demarat mai multe variante să găsim soluţii ca să evităm falimentul".

Electrocentrale şi Apaterm au declaraţii diferite privind sumele plătite de societatea de distribuţie a agentului termic către CET în ultimele luni.

Sinan Mustafa, administrator special CET Galaţi: "Acum a rămas o tranşă pe care trebuia să o plătească prin septembrie, undeva la nouă milioane trei sute, au un consum pe septembrie de 642 neplătit şi au consum pe octombrie de 2 300 care nu este plătit".

Mihai Costache, purtător de cuvânt Apaterm: "Suntem la zi. Am scos situaţia plăţilor din 2013 şi până acum. În tot acest timp...în cursul lunii octombrie Apaterm a plătit 3 milioane 715 mii de lei".

Nici în cazul salariilor cele două societăţi nu oferă aceleaşi informaţii.

Sinan Mustafa, administrator special CET Galaţi: "Suma care a fost virată din încasările populaţiei la Apaterm, suma virată salariaţilor a fost mai mare decât cea virată la Electrocentrale. Păi nu-i normal".

Mihai Costache, purtător de cuvânt Apaterm: "Suma drepturilor salariale este de 14% din încasări. Apaterm renunţă la 100 de angajaţi pentru a diminua ponderea cu salariile din fluxul financiar". 

În timp ce Apaterm şi Electrocentrale se acuză reciproc de minciună şi datorii neplătite, gălăţenii îngheaţă în propriile apartamente, iar prognoza nu este deloc bună: după data de 15 decembrie, CET a anunţat că va înjumătăţi parametrii agentului temic furnizat.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Ionuţ Mocanu