Capcane în jurul şcolilor

Data publicării:
scoala zapada

La o săptămână de la expirarea avertizării de cod portocaliu, străzile şi trotuarele din apropierea şcolilor gălăţene sunt şi la această oră acoperite cu zăpadă.

Din cauza nepăsării autorităţilor, în această dimineaţă elevii au fost nevoiţi să se strecoare printre nămeţi sau să meargă în ritm de melc pentru a nu aluneca pe gheaţă.

Această situaţie neplăcută se întâlneşte chiar în centrul oraşului, la o şcoală cu renume din Galaţi.

"Foarte greu se circulă, chiar era să cad mai inainte cu tot cu copil. E greu pe aici. Străzile principale sunt desfundate, dar aici pe al noi ...e jale" a spus un părinte. 

În lipsa trotuarelor curăţate, părinţii şi copiii au fost nevoiţi să încalce regulile de circulaţie şi să meargă pe stradă, printre maşini.

"Orbil. Mergem cu copii pe stradă. Singuri mi-ar fi frică să-i las. Mi-e frică şi cu mine pentru că maşinile derapează şi nu ştii în ce direcţie o iau" a declarat revoltat alt părinte.

Toate şcolile din municipiu şi din judeţul Galaţi şi-au deschis luni porţile.

Diamanta Bulai, inspector şcolar ISJ Galaţi: "Peste tot cursurile se desfăşoară normal, copiii au ajuns la şcoală, şi profesorii de asemenea. Microbuzele şcolare au putut prelua copii din zonele unde circulă aceste microbuze şcolare".

Reprezentanţii primăriei au refuzat să dea o declaraţie privind starea străzilor şi a trotuaerelor după o săptămână de la ninsoare.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri