Capcane pe trotuarele din Galaţi

Data publicării:
cazuti gheataa

Gerul a transformat trotuarele din oraş în adevărate patinoare, iar autorităţile, firmele sau asociaţiile de locatari nu se grăbesc să pună mâna pe lopată.

Aşa se face că Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean este zilele acestea printre cele mai aglomerate secţii. Cei mai mulţi dintre cei care s-au prezentat la camera de gardă au avut nevoie de internare sau intervenţii chirurgicale.

Mihaela Debita, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă: "Nu sunt entorse, că dacă erau entorse erau acasă, toate sunt fracturi".

Gălăţenii trebuie să stea la propriu cu ochii în patru, asta pentru că pericolul îi pândeşte de sub stratul de zăpadă aşezat peste gheaţa de pe trotuare.

"Foarte greu, mergem cu atenţie mare. Nu am alunecat că nu mă uit în sus, numai în jos mă uit. Mare atenţie trebuie" a spus un gălăţean.

"Am căzut pe spate. Nu mi-am rupt nimic, noroc că am cojocul gros" a declarat alt trecător.

Primăria municipiului Galaţi le reaminteşte cetăţenilor, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari şi instituţiilor publice că au obligaţia de a-şi curăţa zăpada şi gheaţa, de pe trotuarele din faţa casei, blocului, sediului şi punctelor de lucru.

În caz contrar, riscă amenzi cuprinse între 100 şi 600 lei, în cazul persoanelor fizice, şi între 500 şi 3.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri