Carte engleză la Biblioteca Franceză 

Data publicării:
targ carte1

De la romane clasice şi până la cele mai noi apariţii editoriale, toate în limba engleză. Asta au găsit pe rafturi vizitatorii târgului de carte organizat la Biblioteca Franceză.

Dorina Moisă - director Biblioteca Franceză ''Eugène Ionesco'' Galaţi: "E vorba de câteva sute de volume din toate domeniile: dicţionare, manuale de învăţare a limbii engleze, dar şi beletristică, albume, istorie. Deci acoperă cam toate domeniile".

Primii care au trecut pragul târgului au fost elevii clasei a cincea de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri. Oferta bogată i-a pus pe învăţăcei faţă în faţă cu nehotărârea.

"Nu ştiu pe care să o iau. Cred că pe asta, că este cea mai nouă" spune un elev.

Anca Marea - profesor de limba engleză CNVA Galaţi: "I-am adus, în primul rând mă înteresa să-şi achiziţioneze un dicţionar englez-englez care îi va ajuta de astăzi şi până în clasa a XII-a şi ceva cărţi de citit. Sunt copii, le place să citească şi e important să citească şi în limba engleză şi sper că au găsit ceea ce voiau să găsească. De ce e important să citească în limba engleză: le dezvoltă vocabularul şi dacă le şi place ceea ce citesc vor învăţa mai uşor".

Vizitatorii pot alege cărţi şi în funcţie de nivelul cunoştinţelor de limbă engleză: de la romane repovestite pentru copii şi începători, până la dicţionare, manuale sau opere pentru cititorii avansaţi.

"Eu am venit ţintită către Elizabeth Gilbert, dar cu siguranţă voi mai găsi şi altceva" a spus o tânără.

Târgul poate fi vizitat până joi între orele 10:00 şi 18:00.

Cel mai ieftin volum costă 10 lei, iar preţurile cresc până la 130 de lei pentru o colecţie de opere.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri