Cărţi vechi pentru cerinţe noi

Data publicării:
biblioteca c negri

La o primă vedere, în biblioteca şcolii nu ar fi nimic în neregulă. Privind mai atent, însă, se poate observa, că cele mai multe cărţi sunt vechi şi deteriorate. Elevii sunt cei care au de suferit pentru că nu găsesc întotdeauna ce au nevoie.

Raluca Enache, elev Colegiul Naţional „Costache Negri", Galaţi: „Mi s-a întâmplat de multe ori acest lucru şi din păcate ne orientăm spre bibliotecile mari, Biblioteca Judeţeană V.A.Urechia şi ne descurcăm cum putem."

Ana Maria Ţâmpău, elev Colegiul Naţional „Costache Negri", Galaţi: „Cărţile din bibliotecă nu ţin pasul cu tehnologia şi cu vremurile actuale. Din păcate, nu am găsit de fiecare dată ceea ce ne trebuie."

Colegiul Naţional „Costache Negri" este renumit pentru specializarea pedagogie, de unde, de pe băncile şcolii ies viitorii educatori şi învăţători. Nici pentru acest profil nu sunt cărţi care să satisfacă nevoile tinerilor.

Liviu Pintilie, elev Colegiul Naţional „Costache Negri": Pedagogia este o ştiinţă care este într-o continuă mişcare. Vin mereu lucruri noi, dispar alte noţiuni şi e important să găsim informaţia cea mai nouă."

Conform legii cele mai multe dintre cărţile din bibliotecă nici nu ar mai trebui să fie pe rafturi.

Elvira Alexandrescu, bibliotecară: „În bibliotecă avem un număr redus de volume de carte şi probabil jumătate ar trebui casate, conform legii bibliotecilor."

Pe lângă faptul că cele mai multe dintre volumele de pe rafturi sunt învechite, acestea sunt şi într-un număr foarte mic şi nu toţi elevii le pot împrumuta.

prof. Andra Ionescu, director Colegiul Naţional „Costache Negri": „Un exemplar sau două exemplare sau trei exemplare nu înseamnă necesarul pentru o şcoală care are mai mult de 1.200 de elevi pentru că asta înseamnă că ele pot fi consultate doar la sala de lectură."

Pentru a scăpa de această problemă, conducerea şcolii organizează o strângere de fonduri prin care speră să reînnoiască, pe cât posibil, fondul de carte al bibliotecii. Astfel, toţi cei care vor să doneze sunt aşteptaţi cu braţele deschise la Colegiul Naţional „Costache Negri".

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri